• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Cümle içerisinde kelimeyi hücre adıyla aramak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan troyy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2007
Merhabalar,
Bir konuda yardımlarınızı rica ediyorum, sorumun detayı ekte gönderdiğim excel dosyasına yazdım. Özetle bir cümle içerisinde bir kelime aramak istiyorum. Ama aramak istediğim kelimeyi elle yazarak değil hücre adı örneğin c1 hücresinde ne yazarsa onu aramak istiyorum. Gerekli açıklamalar ekteki dosyada mevcuttur. Herkese yardımları için çok teşekkür ederim.
iyi günler

Ekli dosyalar

Merhaba,

"turn" ifadesini C1 hücresine yazın.
"down" ifadesini D1 hücresine yazın.

B1 hücresindeki formülü aşağıdaki şekilde değiştirin.

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(BUL([COLOR=red]C1[/COLOR];$A$1;1))=YANLIŞ;EĞER(EHATALIYSA(BUL([COLOR=red]D1[/COLOR];$A$1;1))=YANLIŞ;EĞER(EHATALIYSA(BUL("";$A$1;1))=YANLIŞ;"var";"yok");"yok"))

Sayın Korhan bey,
Dediğiniz gibi yaptım fakat olmadı. Siz excel dosyası olarak gönderebilirmisiniz?
Teşekkürler

Merhaba,

Bunda yapılmayacak birşey yok ki!

Lütfen tekrar deneyin.

Korhan bey,
sizin dediğiniz gibi yaptım fakat sizde denerseniz göreceksiniz ayrı ayrı yazın ve silin sonuç "var" yazıyor. Yani C1 hücresi ve D1 hücresine ayrı ayrı aramak istediğim kelimeleri yazdım. Sonuç var yazıyor buraya kadar bir sorun yok. Fakat doğru çalışıyormu diye C1 ve D1 hücrelerindeki verileri sildim sonucun "yok" yazması gerekiyorda fakat hücrede herhangi bir veri olmamasına karşın yinede "var" yazıyor. Bir hata var onu yapamadım. Sizden ricam da buydu siz bir örnek yaparmısınız "var" ve "yok" yazması fonsiyonu çalışıyormu. Lütfen rica ederim bir örnek yaparmısınız benim için çok önemli bu formül.
Tekrar teşekkür ederim ilgi ve alakanıza

Merhaba,

İlk mesajınızda formülünüzün yanlış çalıştığını belirtmemişsiniz. Ben sadece hücre adreslerini düzeltmiştim.

Bir önceki mesajımdaki koşullara uyarak aşağıdaki formülü deneyin.

Kod:
=EĞER(A1="";"";EĞER(VE(C1="";D1="");"";EĞER(YADA(VE(C1<>"";UZUNLUK(A1)>UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;C1;"")));VE(D1<>"";UZUNLUK(A1)>UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;D1;""))));"VAR";"YOK")))

Çok teşekkür ederim Korhan bey,
iyi günler / saygılar

Geri