Soru Cümle içindeki açıklamaya göre muhasebe kodu getirme

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-02-2026

Arkadaşlar günaydın C sütunundaki banka açıklamalarında bilgilere göre G sütunundaki firma ünvanının karşısındaki muh.kodunu d sütununa yazdırmak istiyorum.ancak açıklamada nadir/nadir yıldız büyük küçük harf ortada sonda başta yada bir kısmı olabiliyor.makrolu bir çözümü varsa iyi olur.

Ekli dosyalar

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
09-02-2026
Sayın Uygun yardımınız için teşekkür ederim.

ancak benim istediğim farklı bir durum.C sütunundaki açıklamanın içindeki isimlerden G sütununda varsa H sütunundaki muhasebe kodunu D sütununa yazması

Açıklamadakilerin içinde
Nadir
Nadir yıldız
Yıldız Nadir
Yıldız
varsa bunları G sütünundaki NADİR YILDIZ la eşleştirip D sütununa 120.01 kodunu atmasını istiyorum.

Nadir büyük küçük harf yada açıklamanın başında sonunda olması 120.01 muhasebe kodunu bulmasına engel olmayacak şekilde bir düzenleme yapmalıyız.

sanırım sorunumu anlatabilmişimdir.

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Muhtemelen bu sorunuzu çözemem ancak sorunuzda dikkatimi çeken bir handikapı belirtmek isterim. Örneklerinizde içinde nadir geçiyorsa nadir yıldız kabul edilmesini istiyorsunuz ama yıldız olduğunda nadir mi ahmet mi mehmet mi hasan mı olduğunu belirlememişsiniz. Başka bir ifadeyle nadir yıldız ve nadir güneş adlı iki cari olması durumunda; açıklamada nadir geçiyorsa hangi nadir kabul edileceği belli değil. Bu nedenle çözümde sıkıntı olacağını düşünüyorum.

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
09-02-2026
SAYIN yusuf günaydın
ben bu çalışmayı banka extrelerinde kullanmak istiyorum.
gelen extrelerin içindeki açıklamalarda dediğiniz gibi firma ismi olarak nadir/nadir yıldız/ahmet yıldız/mehmet yıldız/yıldız gibi durumlarlada karşılaşıyorum bu handikapın bende farkındayım
ama bu gibi durumlarda çok değil.eğer çözümü yoksa onlarada elle müdahale ederim.artık % 95 i halletse gerisine razıyım
ama benim asıl sorunum gelen extrelerde değişken açıklamalar oluyor.
her seferinde bunların içinde o firma isimlerine yenileri ekleniyor ben her defasında o açıklamaların içinden yeni cari açıklamayı alıp listeme ekliyor.muhasebe kodunu yazıyorum.cari ünvanların ve açıklamaların sonu gelmek bilmiyor her defasında açıklama içinde belli bir kesimi kes listeye ekle ekle büyük zaman kayıplarına neden oluyor

daha önce burada değerli üstatların yardımcı olduğu halen kullandığım çalışmayıda ekliyorum.bunu sizlerin yardımı ile geliştirmek istiyorum.
bu eklediğim çalışmada B sutunundaki açıklamaların bir kısmını alıp G sütununa yazıyorum. H sütununada hesap kodunu yazıyorum.
makroyu çalıştırdığımda D sütuna muhasebe kodlarını atıyor.
buraya kadar herşey güzel.ancak açıklamaların içindeki ünvan G sütununda yoksa açıklamadan ünvan kısmını alıp G sütununa yazıp karşısına muhasebe kodunu yazıyorum.uğraşmamak adına G ve H sütunlarına hesap planını yapıştırıp.açıklamalardakilere göre muhasebe kodunu D sütununa makro ile getirmek istiyorum.

B sütununda Garanti varsa G sütununda Garanti bankası A.ş. ve H sutundaki hesap kodu 102.01 olacağına göre D sütununa 102.01 atması lazım

biraz uzun oldu ama anlatabilmişimdir inşaallah

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Doğru anladıysam eki tekrar deneyin.
İyi çalışmalar.

Not:
Arama ktiteri yada arama alanı (ikisinden biri) net olmalı
3 nolu mesajınızdaki;

Nadir
Nadir yıldız
Yıldız Nadir
Yıldız

varsa bunları G sütünundaki NADİR YILDIZ la eşleştirip..

Bunun olabilirliğini zannetmiyorum.

Tek ihtimal
G sütununu;
nadir
yıldız
nadir yıldız
...
gibi çeşitlendirerek hepsine aynı kod no'sunu vermek...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
09-02-2026
teşekkürler sayın uygun

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
09-02-2026
sayın korhan yardımınız için teşekkür ederim müsait olduğumda kendi tablom üzerinde test edeceğim.

iyi çalışmalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Üstteki mesajımı yeniden düzenledim. Dosyayı revize ettim. Bu hali daha iyi sonuç vermektedir.

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
09-02-2026
tekrar teşekkürler.yoğunluktan kendi dosyalarıma uyarlayamadım.sonucu yazacağım