• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

[ÇÖZÜLDÜ] Otomatİk Numara Vermek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan stalker
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007
Tam Olarak İfade Etmek Çok GÜÇ...ÖrneĞİ İncelersenİz Ne Demek İstedİĞİm Daha İyİ AnlaŞilir.. Ve Makro Olmazsa Çok İyİ Olcak..saĞolun Şİmdİden...VERİLECEK SAYILAR 1 DEN 10 A KADAR... FARKLI İSİMLERİN NUMARALARI AYNI OLABİLİR..

Merhaba,

Fonksiyonlarla çözüme ulaşamadım. Makro isterseniz aşağıdaki kodları bir modüle bağlayabilirsiniz.

Kod:
Sub Macro1()
Range("IV1:IV10000").Clear
Range("D12:D" & [D65536].End(3).Row).AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=Range("IV1"), Unique:=True
Dim i As Long
For i = 13 To [D65536].End(3).Row
    Set Bul = Columns(256).Find(Cells(i, "D"))
    Cells(i, "E") = Bul.Row - 1
Next i
Range("IV1:IV10000").Clear
End Sub

Makro Olmasa Çok İyİ Olcakti..ama Makrosuz Da Olmaz Heralde...

merhaba

fonksiyonla yapılmış alternatif olsun

Merak EttİĞİm BİrŞey Var..numaralandirmayi 1 Ve 10 Arasinda Sinirlayabİlİrmİyİz..10 Dahİl DeĞİl....ÇÜnkÜ O Zaman Benİm İÇİn GerÇek Manada KullaniŞli Olcak..ve Emİnİm Çok KİŞİnİn De İŞİne Yarayacak... FARKLI İSİMLER AYNI NUMARAYIDA ALABİLİR...

Merhaba,

1-9 ile sınırlandırılmış halini inceleyiniz. Hem Sayın uzmanamele'nin fonksiyonlarını hemde makroyu düzeltmeye çalıştım. Umarım olmuştur.

hocam bu son haliyle daha iyi oldu gibi..teşekkür ederim...kusura bakmayın..nete giremedim..cevabınızı geç gördüm...

bir şey daha sorcam ama ...utanıyorum...Bu haliyle benim işimi görür..Ama sadece meraktan soruyorum...mesela 9 dan sonra alttaki bütün hücrelere ne kadar değişiklik olursa olsun artık hep 9 numarasını veriyor...Bu durumda numara verilmesi rastgele bir hale getirilebilir mi acaba..Excel de bu mümkün mü..yani değiişk ilk değere atıyorum, mesela 3,6,8.. vs diyebilir mi..

Son düzenleme:
Merhaba,

Şöyle bir formül olabilir

Kod:
=EĞER(EĞER(EĞERSAY($D$13:$D14;$D14)>1;DÜŞEYARA($D14;$D$13:$E14;2;0);MAK($E$13:$E13)+1)>9;[B][COLOR=red]RASTGELEARADA(1;9)[/COLOR][/B];EĞER(EĞERSAY($D$13:$D14;$D14)>1;DÜŞEYARA($D14;$D$13:$E14;2;0);MAK($E$13:$E13)+1))

merhaba
syn Necdet Yeşertener'in RASTGELEARADA(1;9) fonksiyonu sizin sorununuzu çözer.
Necdet bey hatırlatmayı unutmuş olabilir, hocam'ın önerdiği fonksiyonu kullanabilmeniz için "ToolPak Çözümleyicisi'niz" etkin olması gerekir.
araçlar / eklentiler / ToolPak Çözümleyicisi onay kutusunu işaretleyin.

Akşam internete giremedim..Şimdi gördüm yanıtlarınızı..İki hocama da teşekkür ederim..

Geri