• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ÇÖZÜLDÜ:Doğru bakiyeyi niye bulamıyorum?

assenucler

Altın Üye
Katılım
19 Ağustos 2004
Mesajlar
3,588
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 TR 64 Windows 11 Pro x64 TR
Değerli Dostlar,


Günaydınlar.

İhtiyaç kredisi taksitlerini izlediğim bir tablom var. Bu tabloda ödeme yapılan taksitleri düşerek kalan borç toplamını takip etmek istiyorum. Formülü tam oluşturamadığım için "Kalan Borç Tutarı'nı " doğru olarak bulamıyorum.

Yardımınızı bekliyorum. Önceden teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhaba,

formül sonucu oluşan değerlerin küsüratları çok uzun. hesaplamalarda yuvarla fonksiyonunu kullanarak uzantıyı 2 hanede tutun ve sonuçları öyle değerlendirin.
Gördüğünüz hata (hata değil üstelik xl sizin gördüğünüzü değil gerçek değerleri dikkate alıır) küsuratlardan kaynaklanıyordur.
 
Sayın Necdet Yeşertener,


Gününüz aydınlık, neşeniz sağlığınız yerinde ve kazancınız bol olsun. İlginiz için teşekkürler.

Yazdıklarınızda haklısınız. Resimde de görüleceği gibi, benim sıkıntım sonraki aylar için aylık taksit 460,42 TL'yı girdiğimde "M" sütunundaki "Kalan Borç" miktarını doğru bulamamamdan kaynaklanmaktadır.

Sevgi ve saygılar.
 

Ekli dosyalar

  • ToplamıSor_2015-08-11_09h03_40.jpg
    ToplamıSor_2015-08-11_09h03_40.jpg
    21.4 KB · Görüntüleme: 10
ÇÖZÜLDÜ

Ne kadar basit çözümü varken, nasıl fark etmedim, kendime şaşırdım.
 
Geri
Üst