• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Conditional formating

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Ingilizce
Arkadaslar merhaba , A1:H800 arasinda rakam ve harflerden olusan isimler var. (S8EL0001 gibi)
Bir baska safyada ise renk isimleri verdigim (ornegin birinci sutun mavi , ikinci sutun kirmizi, ucuncu yesil gibi) sutunlar var.

Istedigim bu sutunlarin altina diger sayfadaki a1:h800 arasindaki herhangi bir hucredeki degeri yazdigimda , bunu otomatik boyamasini istiyorum.

Ornegin S8EL001 A1:H800 Arasinda herhangi bir hucrede (merged olabilir ya da olmayabilir). 2. sayfada ayni ismi ikinci sutuna yazacagim (B2) kirmizi baslikli olan. Bunu a1:h800 araliginda bulacak ve kirmiziya boyayacak.

Nasil yapabilirim ? Yardimci olabilecek herkese simdiden cok tesekkurler

https://yadi.sk/i/exrFysoN3LACSm

merhaba, malesef olmadi, kendi dosyamda denedigim ise sadece ilk sutunda dogru calisiyor, digerlerinde degil. dosyaya bakabilme sansiniz varmi A58-A79 Arasi numaralar , sheet1 de renkler mevcut

.

İlgili alanı seçerek, koşullu biçimlendirme formül bölümüne örneğin Mavi renk için;

Kod:
=VLOOKUP(D4;Sheet1!$I$2:$J$36;2;0)="B"

formülünü yazın.

Diğer renkler için de ayni formülü uyarlayarak, koşul olarak ekleyin.

.

ben örnek dosyayı indiremedim başka bir şekilde yollarsanız yardımcı olmaya çalışırım. İdris Hocamın verdiği formül çok güzel onuda deneye bilirsiniz.

Geri