• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Command Button , Combo Box vb. Sayfada Konum Belirleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan radikall
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2007 ingilizce
Merhabalar ,

Sayfamda ActiveX aktif Komut butonları ve açılır listeler var . Çalışma esnasında anlamsız yerlere gidebiliyor .
Örneğin.
A2 hücresinin üstündeyken AL26'ya gidebiliyor veya boyutunu küçültüp, büyütebiliyor.
Denetim Biçimlendir kısmından herpsini denedim . Hücrelerle taşı ve boyutlandır vb.. hala aynı sorunu yaşayabiliyorum .

Özellikler kısmında ;
AutoSize False yani pasif durumda .

Gene özellikler kımsında Top ve Left kısımlarında kordinatları belli . Tekrar bozulduğunda bu belirli kordinatlara taşımam için nasıl bir komut vermem gerekiyor . Yani ulaşmak istediğim.
Combobox1 Top: 285 Left : 729
Combobox2 Top: 285 Left : 800
gibi..
Aynı mantıkla Height ve Width 'de ayarlamam gerekiyor.

Umarım sorunumu anlatabilmişimdir. Makro ActiveX ile Konum ve Buton genişliğini ayarlamak istiyorum.

Teşekkürler..

Kod:
ActiveSheet.CommandButton1.Left = "46,5"
ActiveSheet.CommandButton1.Top = "15"
ActiveSheet.CommandButton1.Height = "20,25"
ActiveSheet.CommandButton1.Width = "345,75"
bu kod ile ayarlanabiliniyormuş .. Teşekkürler ..

Merhaba,

Ayni konuda ugrasmaktan kafayi yiyecegim. Calismamdaki Makrolarin calismasi icin 3 farkli sayfada toplam 6 tane ActiveX Button'um var. Bunlarin herbiri farkli zamanlarda, farkli sekillerde absurtlukler yapiyorlar. Bazen yazi fontu kuculup okunmuyor, bazen dugme asiri buyuyor, bazen dugme asiri kuculuyor, bazen de dugme tamamen gozden kayboluyor. Bazen dugmeye tikladigimda bozuluyor, bazen Design Mode'u actigimda bozuluyor, bazen baska bir sayfadaki makroyu calistirdigimda bozuluyor, bazen monitorler arasi gecis yaptigimda - cozunurluk degistiginde, bazense exceli kapatip tekrar actigimda.

Bu konuda internette tonlarca soru var ama hicbiri sorunumu cozmedi. Microsoft'un bug'i oldugunu okudum ama bana acil bir cozum gerekiyor.

Dugmelere su asagidaki kodu tanimliyorum, dugmeye tikladigimda evet o pozisyonu aliyor (%100 olmasa da %80 ihtimalle aliyor diyeyim.) ama daha sonra herhangi bir baska islemden sonra tekrardan bozuluyor bu sefer de dugmeye her seferinde tiklamam gerekiyor ki yeri asagida tanimladigim pozisyona gecsin.

Kod:
With Worksheets("BOM").Shapes("CommandButton1")
    .Height = 23.25
    .Width = 48.75
    With .DrawingObject.Object.Font
        .Name = "Arial Narrow"
        .Size = 11
    End With
    .Left = 174
    .Top = 22.5
End With

Baska bir cozum olarak belirli bir hucrenin boyutlarina gore tanimliyorum. Bu makroyu ilk calistirdigimda tamam sorunsuz istedigim sekli aliyor ama sonrasinda muhakkak birkac islemden sonra yukarida bahsettigim garip seylerden en az biri en az bir dugmede olmaya basliyor.

Kod:
 Dim rng2 As Range
    Set rng2 = Sheets("BOM").Range("g1")
    With ActiveSheet.OLEObjects("CommandButton2")
        .Top = rng2.Top
        .Left = rng2.Left
        .Width = rng2.Width
        .Height = rng2.RowHeight
    End With

Dosyami da asagiya ekliyorum dugmelerim calisir bir vaziyette.

Simdiden beni bu dertten kurtaracak olana tesekkur ediyorum. (Bu arada ozellikler/propertiesdeki True/False butun kombinasyonlari denedim tabii ki, maalesef hicbiri ise yaramiyor. Tek umudum VBA ile cozebilmek.)

Sevgi ve selamlar

Ekli dosyalar

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    311 KB · Görüntüleme: 3
  • Taslak_01.zip
    Taslak_01.zip
    1.4 MB · Görüntüleme: 7
Merhabalar, ilginizi rica ediyorum.

Son düzenleme:
Fikir verebilecek birisi konuyu gorurse cok sevinecegim. Ilginizi rica ediyorum.

Geri