ComboBox'tan Seçilecek Ay Adı'na Koşullu Kayıt

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Merhaba,
ComboBox'tan seçeceğim ay adlarına bağlı kayıt oluşturacağım. Her bir ay adına If , If demeden kayıt yapabilirmiyim.
Önce ay adlarına sırasıyla 1, 2, 3, tanıttıktan sonra , diyelim ComboBox'tan Mart ay'ı seçtim, kaydedeceğim satır ((3 * 3) +2) = 11 olacak. Sütun zaten sabit.
Selamlar,

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 Excel-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21/03/2019
Private Sub CommandButton1_Click()
'Textbox'taki Sayısal Değeri ,ComboBoxtan seçilen (((AY 'a karşılık gelen sayı) * 3) + 2) satırına kaydet
' En ÖNEMLİ YANI , çok sayıda Textbox için aynı uygulamayı yapmak zorunda olmam.
'MsgBox ComboBox1.ListIndex + 1
Cells((ComboBox1.ListIndex + 1) * 3 + 2, "b").Value = TextBox1.Value
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Merhaba,
(Düzeltilmiştir)

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010 Excel-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21/03/2019
değerli kardeşim kullanacağın kod bu
şifreli bir kod değil.ayrıca anlamsızda değil.comboboxlistindex kodu aya karşılık gelen sayıyı döndürür. ocak işaretlersen 1*3+2=7 b sütünunun 7 satırına kayıt eder.
martı işaretlersen 3*3+2=11 b sütünunun 11 satırına kaydeder.
daha detay istersen özel mesaj at
Cells((ComboBox1.ListIndex + 1) * 3 + 2, "b").Value = TextBox1.Value

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Merhaba,
Sn metinozlu teşekkür ederim. Böyle bir durumda nasıl özür dilenir bilemiyorum ama gecenin geç vakti mi desem, yoksa açar açmaz kodları gördüğüm için mi desem gereksiz şeyler yazdım. Ve kalıcı olmaması adına düzelttim, yani sildim. Tekrar teşekkür ederim.

Mesajın ikinci paragrafı özel mesaj niteliğinde olsun, Sn metinozlu, ComboBox1 ile satırı seçtik, aynı Userformda ComboBox2 den kitaptakı sayfa adlarından bir tanesini seçerek o sayfaya kayıt nasıl yapabilirim.
Selamlar,

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Merhaba,
Sn metinozlu teşekkür ederim.
Selamlar,