• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Combobox'ta yapılan seçim ile Özet Tablo'nun değişmesi

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba,

form denetimlerinden bulunan onay kutusu veya birlşik kutuda yapılan seçimlere göre özet tablonun da aynı seçimlere göre filtrelenmesini sağlayan bir makro için yardımcı olabilir misiniz?

Kolay gelsin.

Ömer bey İnceledim ama pek anlayamadım. çalıştığım dosya ekte mevcuttur. dosyada grafik sheetinde kurum ,geliş tipi ve fatura aralığında seçimler yapıldığında özet tablo sheetindeki özet tablonun seçilen göstergelere uygun olarak filtrelenmesini istiyorum.

örnek olarak kişi kurum olarak : yapıkredi sigorta,
geliş tipi olarak : toplam,
fatura aralığı olarak : 0-1000 arasındaki faturaları seçtiği zaman özet balonunda bu bu göstergelere uygun olarak filtrelenmesini rica ediyorum.

Şimdiden ilginiz için tşkler.

Ekli dosyalar

Ömer bey İnceledim ama pek anlayamadım. çalıştığım dosya ekte mevcuttur. dosyada grafik sheetinde kurum ,geliş tipi ve fatura aralığında seçimler yapıldığında özet tablo sheetindeki özet tablonun seçilen göstergelere uygun olarak filtrelenmesini istiyorum.

örnek olarak kişi kurum olarak : yapıkredi sigorta,
geliş tipi olarak : toplam,
fatura aralığı olarak : 0-1000 arasındaki faturaları seçtiği zaman özet balonunda bu bu göstergelere uygun olarak filtrelenmesini rica ediyorum.

Şimdiden ilginiz için tşkler.

.

Dosyanız ekte.

http://www.excel.web.tr/f60/zet-tablolar-p-vot-table-t3036.html

Burada 33 ve 35 No'lu mesajlarımdaki örnekleri inceleyin.

.

Ekli dosyalar

Yurttas bey çok tşk ederim elinize sağlık ancak ben 2007 excell kullanıyorum. o nedenle görüntüleyemeiyorum. 2007 için utgulayacağımız bir formül yada akro bulabilir miyim acaba?

Yurttas bey çok tşk ederim elinize sağlık ancak ben 2007 excell kullanıyorum. o nedenle görüntüleyemeiyorum. 2007 için utgulayacağımız bir formül yada akro bulabilir miyim acaba?

ekte ki dosyada sales_pivot sheetinin üzerine gelip sağ cyapıp kod görüntüle dediğmizde bunun gibi bir makro kullanmış ancak ben dosyaya uyarlayamadım. Yardımlarınızı rica ediyorum. Şimddiden çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık

Ekli dosyalar

Dosyanızı eklerseniz uyarlamaya çalışalım.

Makro konularına hakim ve bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş var mı acaba? rapor hazırlamaya çalışıyorum ancak yukarrıda ki gibi bir sorun ile karşılaştım çözemediğim sürece de zerre kadar ilerleyemeyecğim. en kısa zamanda yardımzlarınızı rica ederim. Teşekkürler.

Combobox'larda yapılan seçimlere göre Özet tablonun değişmesi

Merhaba,

Çalışma dosyam /İç İade Datası.V3 gönderim) ve makrosunu kullanmaya çalıştığım dosya (PivotMultiPagesCellChange) ektedir. PivotMultiPagesCellChange dosyasının Sales Pivot sheetine sağ click yapıp kod görüntüle dediğimizde kullanılan makroyu görebilrisiniz. Çalışma dosyamın garfik sheetinde kurum seçiniz,geliş tipi ve fatura aralığı combobox'larında yapılan seçimlere göre özet tablo sheetinde bulunan özet tablonunda yapılan seçimlere göre filtrelenmesini rica ederim. sdaha öncede belirttiğim gibi rapor hazırlıyorum ancak bu problemi çözemeden ilerleyemeiyorum. En kısa sürede yardımlarınızı rica ediyorum. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Yurttaş Bey, Elleirnize sağlık.

benim 200.000 satırlık bir dosyam var her ay da bunun üzerine yaklaşık 10000 satır ekleniyor. bu rapor mail yolu ile başka insanlarla da paylaşılcak. Mail olarak maksimum 10 mb'lık dosyanın gönderilmesine izin veriliyor. ben de o nedenle dataaların bulunduğu dosya ile rapor dosyası olarak 2 dosya oluşturdum. özet tablosu da rapor dosyasının içinde. yeni dataları ekledikten sonra özet tabloyu yenileyip arasındaki bağlantıı kopartıyorum ve bundna sonraki tüm işlemleri özet tablo üzerinden yapmak zorundayım. yani datadaki herhangi bir oynama benim özet tablomun yenilenmesine yardımcı olmayacaktır. datayı kullanmadan sadece özet tablonun yenilenmesini yapabilecek bir makro ile hazırlanabilmesi mümkün müdür. bir de herhangi bir farkı olur mu bilmiyorum ancak veri doğrulama yerine combobox kullanmak zorundayım maalesef yöneticiler o şekilde istiyorlar.
umarım açıklayıcı olabilmişimdir.

ilginiz için çok teşekür ederim.

Yurttaş Bey, Elleirnize sağlık.

benim 200.000 satırlık bir dosyam var her ay da bunun üzerine yaklaşık 10000 satır ekleniyor. bu rapor mail yolu ile başka insanlarla da paylaşılcak. Mail olarak maksimum 10 mb'lık dosyanın gönderilmesine izin veriliyor. ben de o nedenle dataaların bulunduğu dosya ile rapor dosyası olarak 2 dosya oluşturdum. özet tablosu da rapor dosyasının içinde. yeni dataları ekledikten sonra özet tabloyu yenileyip arasındaki bağlantıı kopartıyorum ve bundna sonraki tüm işlemleri özet tablo üzerinden yapmak zorundayım. yani datadaki herhangi bir oynama benim özet tablomun yenilenmesine yardımcı olmayacaktır. datayı kullanmadan sadece özet tablonun yenilenmesini yapabilecek bir makro ile hazırlanabilmesi mümkün müdür. bir de herhangi bir farkı olur mu bilmiyorum ancak veri doğrulama yerine combobox kullanmak zorundayım maalesef yöneticiler o şekilde istiyorlar.
umarım açıklayıcı olabilmişimdir.

ilginiz için çok teşekür ederim.
.

Önerilerim:

Madem büyük verilerle uğraşacaksanız;

1. Yöneticileriniz Excel 2010 yüklesinler. (Yukarıda belirtiiğim gibi slicer'ı kullanmak sizin için biçilmiş kaftandır.)

2. Arkasından, Power Pivot eklentisini yükleyin. Bu ummadığınız kadar büyüklükteki verilerle çalışma olanağı verir. (Parasız bir eklentidir.)

3. Eğer verilerinizi başka bir dosyada tutacaksanız, Tablo biçiminde tutun. Buraya girlien her veri Pivot table kaynağı da ona göre güncellenecektir. (Yukarıdaki verdiğim örnekte verilerinizin gösterildiği biçime bakınız.)

4. Pivot Table kapalı bir veri dosyasından veri almak için güçlü bir araçatır. Dosya her açılldığında pivotu otomatik olarak güncelleyecek bir makro eklenebilir.

5. Sizin dedikleriniz de yapılabilir, ama benim buna ayıracak zamanım yok. Belki zaman bulup bakan arkadaş olabilir.

Kolay gelsin.

.

Geri