• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Comboboxta seçilen sayfaya textboxtaki veriyi kaydedemiyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan memoli79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Tr
Sayın Uzmanlarımızın sunduğu bilgilerle kendimi geliştirmeye çalışıyorum ancak forumda aradım tam olarak cevap bulamadığım bir konu var.

Ekteki örnekte user formu hazırladım ancak comboboxta sayfa 2 ve 3 seçtiğimde textboxlara yazdığım veriyi 2 veya 3 ncü sayfada (seçili olan sayfa) A B C sütunlarının ilk boş satırına kaydetmeyi beceremedim. Fazla kurcaladığım için şu an 1 nci sayfayada kaydedemiyorum hata veriyor bir bakarsanız sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Dosyanız ekte.:cool:
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim sh As Worksheet

Set sh = Sheets(CStr(ComboBox1.Value))
Son_Dolu_Satir = sh.Range("A65536").End(xlUp).Row
    Bos_Satir = Son_Dolu_Satir + 1
    'sh.Range("A" & Bos_Satir).Value = _
                   'Application.WorksheetFunction.Max(Sheets("1").Range("A:A")) + 1
    sh.Range("A" & Bos_Satir).Value = CDbl(TextBox2.Text)
    sh.Range("B" & Bos_Satir).Value = CDbl(TextBox3.Text)
    sh.Range("C" & Bos_Satir).Value = CDbl(TextBox4.Text)

Unload UserForm1

End Sub

Ekli dosyalar

Sayın Evren Gizlen çok teşekkür ederim harika oldu ancak eğer rahatsızlık vermiyorsam küçük bir isteğim daha olacak.

Kaydet butonuna bastığımda Userform kapanırken Comboboxta seçtiğim sayfaya gidebilmem için nasıl bir kod lazım acaba.Teşekkürler

Sayın Evren Gizlen çok teşekkür ederim harika oldu ancak eğer rahatsızlık vermiyorsam küçük bir isteğim daha olacak.

Kaydet butonuna bastığımda Userform kapanırken Comboboxta seçtiğim sayfaya gidebilmem için nasıl bir kod lazım acaba.Teşekkürler
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub UserForm_QueryClose(Cancel As Integer, CloseMode As Integer)
Sheets(CStr(ComboBox1.Value)).Select
End Sub

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim Sn.Evren yardımınız sayesinde kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Hoşçakalın.

bu dosyada sayilar yerine harfler yazmak icin nasil bir sey yapmak gerekiyor

bu dosyada sayilar yerine harfler yazmak icin nasil bir sey yapmak gerekiyor
ilgili kodları aşğıdaki ilerle değiştiriniz.:cool:
Kod:
sh.Range("A" & Bos_Satir).Value = TextBox2.Text
    sh.Range("B" & Bos_Satir).Value = TextBox3.Text
    sh.Range("C" & Bos_Satir).Value = TextBox4.Text

Tam olarak ne yapmak istedigim anlatayim size ben bu dosyayi ogrenci sttaj takibinde kullanmak istiyorum.... Bilgileri de alttaki formdan girmek istiyorum.. ama bir turlu beceremedim. dosyayi ekliyorum.saygilar

Ekli dosyalar

Tam olarak ne yapmak istedigim anlatayim size ben bu dosyayi ogrenci sttaj takibinde kullanmak istiyorum.... Bilgileri de alttaki formdan girmek istiyorum.. ama bir turlu beceremedim. dosyayi ekliyorum.saygilar
Sayın memoli'nin açtığı konu cevaplandı.Bu başlık kapandı.
Sorunuzu yeni bir başlık açarak sorunuz.:cool:

Geri