• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Combobox'ta alfabetik sıralama

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003 TR
Private Sub UserForm_Initialize()
ComboBox1.RowSource = "REHBER!ÜNVAN"
Dim MyRng As Range
Set MyRng = Range("M2:M" & ComboBox1.ListCount)
MyRng = ComboBox1.List
MyRng.Sort Key1:=Range("M2"), Order1:=xlAscending
ComboBox1.RowSource = MyRng.Address
Set MyRng = Nothing
End Sub

Bu kodla acemi olarak verileri önce M sütununda sıralıyor sonra ComboBox1'e alıyorum. Yine bu şekilde ComboBox2'ye REHBER!İSİM'den verileri alıp N hücresine nasıl sıralayıp ComboBox2'ye nasıl alabilirim.

sorumda anlaşılmayan bir yer mi var acaba
ya da soruyu şöyle sorayım ComboBox1 ve ComboBox2 içindeki veriler basit bir şekilde nasıl alfabetik sıralanır.

sorumda anlaşılmayan bir yer mi var acaba
ya da soruyu şöyle sorayım ComboBox1 ve ComboBox2 içindeki veriler basit bir şekilde nasıl alfabetik sıralanır.
Bu veriyi nasıl aldığınıza göre değişir.
Rowsource yöntemi ile aldıysanız ,önce sayfa üzerinde sıralayıp sonra veriyi alın.
Başka yöntem kullandıysanız veri almada,bunun için kod yazmalısınız?:cool:

diğer kodlar karmaşık geldiği için yukarıda yazmış olduğum kodla önce sayfada sıralayıp sonra ComboBox1'e veriyi alıyorum. Ama aynı şekilde (Ben de sayfa üzrinde nasıl sıralayabileceğimi öğrenmek istiyorum)ComboBox2'ye uygulayamadım...

diğer kodlar karmaşık geldiği için yukarıda yazmış olduğum kodla önce sayfada sıralayıp sonra ComboBox1'e veriyi alıyorum. Ama aynı şekilde (Ben de sayfa üzrinde nasıl sıralayabileceğimi öğrenmek istiyorum)ComboBox2'ye uygulayamadım...
makro kaydet ile nasıl bir kod yapısı olduğunu görebilirsiniz.
Makro kaydet i çalıştıreın.Sıralanacak alanı seçin .Ve excelin sıralama butonunu commandbardan seçin ve tıklayın.Sonra makro kaydedi durdurun.
Sonrada f8 ile makro penceresini açarak makrox ile başlayan makroyu açıp inceleyin.
Bu işlemi excel sayfasında yapacağınız her işlem için yapabilir ve VBA kodlarını elde edebilirsiniz.Ben hala çoğu cevabı verirken bu yöntemi kullanrak kodlara ulaşıyorum.Ve soruya uyarlayıp cevabımı veriyorum.
Makro kaydet yönetmini bilmiyorsanız bir an önce öğrenin derim.
Kolay gelsin.:cool:

Geri