• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Comboboxlarda bağımlı seçim

Excel Vers. ve Dili
excell 2003
Ekte verdiğim çalışmada 3 sütunlu bir tabloda Userform üzerinde bulunan 3 tane combobox ile sorgulamalar yapmaktayım. Sorgulama işlemlerini comboboxlardan birbirleriyle bağımsız tek tek yada sırasıyla combo1, combo2, combo3 seçimleri yaparak birbirlerine bağımlı sorgulamalar yapabilmekteyim.
Ancak combo1 boş iken combo2 ve combo3 ten birbirlerine bağımlı sorgulama yada combo2 boş iken combo1 ve combo3 ten birbirlerine bağımlı sorgulama yapabilmem için kodları nasıl düzenlemeliyim?

Son düzenleme:
Bağımlı mantığı büyükten küçüğe gider ki , dosyanızda bu var. Yani il-ilçe-kasaba mantığı ile yürür. Aynı userformda bunu denemek galiba uzun uzun ve karışık kodlara girmekle eşdeğer. Bunun yerine ya excel'deki sıralama ve combolara verdiğiniz adlarda yer değiştirdiğiniz ikinci bir form açtırmak daha çabuk ve sağlıklı olur. Ortadaki veriyi başa alarak bir üçüncü userform açtırmak. Export ile bunu yapabilirsiniz.

Hocam ben bunu hazırladığım bir çalışmam için sormuştum. İstediğimi userform üzerine yerleştirdiğim spreadsheet ile yapabildim ancak spreadsheet nesnesinin üzerinde tüm sütunların hepsini otomatik süzgeç yapıyor. Sadece istediğim sütunları süzeilirmiyim? İsterseniz dosyamı yollayabilirim.

Sadece istediğim sütunları süzeilirmiyim? QUOTE]

Hoca'lık payesi henüz hakkım değil ama teşekkür ederim.
Tahminim doğru ise bir data sayfanız var ve süzmeler gerekli.

Bilgim doğru ise, datanızdaki verilerin yerleşmesi de büyükten küçüğe mantığını korumak durumunda ve süzme soldan sağa çoklu uygulanmalı. Ya da tam tersi yerleştirme ve uygulama. Diyelim 10 sütun veriniz var, bunlar yanyana karışık dizildi ise, 3 6 7 9 cu sütunları süzüp diğerlerini süzülmemiş bırakamıyorsunuz. Onlar da süzgece dahil oluyorlar ve ulaşmak istediğiniz büyük (anlamlandırılan) veri yutulmuş oluyor. Bunun yansıması olarak userform üzerindeki kontrolleri de bu mantığı korumak şartı ile hazırlamak gerekiyor.

Yani düzgün sıralı yerleşmemiş veriyi süzgeç ya da userformda uygulamalar ile süzmek imkansız değil ama bu nedenlerle anlamsızlaşır.

Yine de dosyanızı görmek , tam düşündüğünüzü yakalamak adına iyi olur. Mail adresimi pm den gönderdim

Yolladığım dosyada Userform1 üzerinde bulunan 3 tane comboboxtan aşağıda belirttiğim işlemleri yapabilmek için çalışmamı nasıl düzenlemeliyim.

1.) Combobox1, Combobox2 ve Combobox3 ten ayrı ayrı birbirine bağımsız seçim yapabilme (Yolladığım dosyada u çalışıyor)
2.) Sırasıyla Combobox1 - Combobox2 - Combobox3 ten birbirine bağımlı olarak yapacağım seçimi listeleme
3.) Combobox1 boş iken sırasıyla Combobox2 ve Combobox3 ten birbirine bağımlı olarak yapacağım seçimi listeleme
4.) Combobox2 boş kalacak şekilde sırasıyla Combobox1 ve Combobox3 ten birbirine bağımlı olarak yapacağım seçimi listeleme
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri