• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Comboboxa sekme isimlerini yazdırma

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 VBA
merhaba arkadaşlar

excelde makroya yeni gönül verenlerdenim. firma bazında stok kontrol için bir çalışma yapmak istiyorum. her firma için ayrı sekmede ürün listelerinin olmasını planladım. ve firmalar arası da transferler yapılabilmesi lazım. fakat bunun için iki tane combobox atadım. comboboxlarda sekme isimlerini yani firma isimlerini yazdırmak istiyorum. aşağıdaki formülü denedim ama olmadı. şimdilik ekte tek sayfada stok kontrolü için kod yazabildim. çoklu sekmelerde comboboxta takıldım. yardımcı olabilirseniz çok sevnirim. şimdiden teşekkürler.:kafa::dua:

Private Sub girisyeri_Change()
Dim i As Integer
For i = 1 To Worksheets.Count
girisyeri.AddItem = Sheets(i).Name
Next i
End Sub

Ekli dosyalar

Merhaba,

Kodu yanlış olaya uygulamışsınız.

"girisyeri_Change" olayındaki kodlarınızı formun açılış olayına yazmalısınız.

"Private Sub UserForm_Initialize()"

Teşekkür ederim fakat sizin dediğiniz şekilde denediğimde olmuyor :(

küçük bir deneme daha yaptım başka bir çalışma sayfasında yinede sekme isimlerini comboboxa yazdıramadım :(

Ekli dosyalar

Hatalı ifadeler kullandığınız için sayfa isimleri listelenmiyor. Aşağıdaki gibi deneyin. Aradaki farkları irdeleyin.

Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
    Dim i As Integer

For i = 1 To Worksheets.Count
        ComboBox1.AddItem Sheets(i).Name
    Next i
End Sub

Not : Makrolara direk giriş yaptığınız için bu karmaşaları yaşamanız normaldir. Benim tavsiyem UYGULAMALI EXCEL EĞİTİMİ başlığını incelemeniz ve irdelemeniz gelişiminiz için faydalı olacaktır.

Çok teşekkür ederim korhan bey;

userform kullanınca oldu :) ben userformun ismi userform1 olduğu için userform1 kullandım ve o şekilde olmamıştı. arasındaki farkı anlamadım ama bunun için initialize olayını incelemem gerekiyor galiba. çok haklısınız. Ama konu konu gidince hep biyerde bırakıyorum makroyu. bi proje üzerinde çalışırken öğrenmek denemek daha öğreti oluyor benim için. tekrar teşekkür ediyorum .

İyi günler.

Geri