• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Comboboxa sayfadan veri almak

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Selam.Ekteki dosyadaki çalışmada userformdan sayfaya veri yolluyorum.Fakat textboxa bazen yazım yanlışı ve büyük-küçük harf yanlışı yapılınca yeni bir yer ismi olarak algılıyor.Ben de bir adet combobox ekledim fakat verileri comboboxa nasıl alacağımı bulamadım.Verileri combobox tan sayfadan nasıl alırız ve tekrar sayfaya nasıl yollarız acaba?? Veriler K19 ile K38 aralığındaki hücrelerden den alınacaklar.
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Aşağıdaki kod ile ComboBox nesnesine verileri alabilirsiniz.

Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
    ComboBox1.RowSource = "ÖN!K19:K38"
End Sub

Ayrıca bu nesne ile ilgili forumda onlarca konu açılmış aşağıdaki linkteki konuları incelerseniz eksik bilgilerinizi tamamlayabilirsiniz.

ComboBox

Teşekkürler.Yardımınız için sağolun.
İyi Çalışmalar.

Bu işlemi başka dosyadan yapamazmıyız. Bunla ilgili örnekleri gördüm ama kendime uygulayamadım. Combobox3 ve combobox4 e > unvan bilgileri.xls sayfa 1 (ba2:b) arasındaki hücrelerdeki tüm bilgileri almasını istiyorum

Bu işlemi başka dosyadan yapamazmıyız. Bunla ilgili örnekleri gördüm ama kendime uygulayamadım. Combobox3 ve combobox4 e > unvan bilgileri.xls sayfa 1 (ba2:b) arasındaki hücrelerdeki tüm bilgileri almasını istiyorum
Excel4 makrosu ile :cool:
Kod:
Dim sat As Long, i As Long, yol As String
yol = ThisWorkbook.Path
sat = Application.ExecuteExcel4Macro("Counta('" & yol & "\[unvan bilgileri.xls]Sayfa1'!C53)") + 1
ComboBox4.Clear
For i = 2 To sat
    ComboBox4.AddItem Application.ExecuteExcel4Macro("'" & yol & "\[unvan bilgileri]Sayfa1'!R" & i & "C53")
Next
If ComboBox4.ListCount > 0 Then ComboBox4.ListIndex = 0

Excel4 makrosu ile :cool:
Kod:
Dim sat As Long, i As Long, yol As String
yol = ThisWorkbook.Path
sat = Application.ExecuteExcel4Macro("Counta('" & yol & "\[unvan bilgileri.xls]Sayfa1'!C53)") + 1
ComboBox4.Clear
For i = 2 To sat
    ComboBox4.AddItem Application.ExecuteExcel4Macro("'" & yol & "\[unvan bilgileri]Sayfa1'!R" & i & "C53")
Next
If ComboBox4.ListCount > 0 Then ComboBox4.ListIndex = 0

syn Evren olmadı sanırım dosyayı eklersem daha ii anlaşılabilirim

Ekli dosyalar

syn Evren olmadı sanırım dosyayı eklersem daha ii anlaşılabilirim
Dosyanızda formül çok.
Excel4 makro ile çözmeye çalışıyorum.Kaynak yetmiyor diyor.
ADO-SQl ile çözmeye çalışıyorum bu seferde tablo istenilen biçimde değil diyor.Yani sayfa veritabanı standartlarına uymuyor.Bu durumda Comboboxlara verierli almak için dosyayı açıp verierli alıp tekrar kapatmalısınız.(Kod ile):cool:

peki kapalı dosyadan BA sütünunu formulleri olmadan Personel Veritabanında sayfa 2 ye aktarabilir myiiz?

peki kapalı dosyadan BA sütünunu formulleri olmadan Personel Veritabanında sayfa 2 ye aktarabilir myiiz?
Bu kaynak yetmeme sorunu
Sadece o sütunda formül yok.Diğerleride etkileyebilir.Çünkü çok formül var.Yani bellek yetmiyor.en azından benim PC'de.:cool:512 mb ram im var bunuda açıklayım.:cool:

bu sorunu hangi yolla çözebilirim formüllerin çoğunu sildim ama sanırım yine olmadı isterseniz tekrar ekleyebilirim

Dosyanız ekte.
Excel4 makro ile yaptım.:cool:
Kod:
Dim sat As Long, i As Long
sat = Application.ExecuteExcel4Macro("COUNTA('" & ThisWorkbook.Path & "\[Unvan Bilgileri.xls]1'!C53)")
For i = 2 To sat
    deg = Application.ExecuteExcel4Macro("'" & ThisWorkbook.Path & "\[Unvan Bilgileri.xls]1'!R" & i & "C53")
    If deg <> "" Then ComboBox2.AddItem deg
Next

Ekli dosyalar

sayın Evren bi sorum daha olucak makroyu hem combobox2 ye hemde combobox3 e nasıl getirebilirm yani hem combo2 hemde combo3 de aynı veriler gözüksün istiyorum

sayın Evren bi sorum daha olucak makroyu hem combobox2 ye hemde combobox3 e nasıl getirebilirm yani hem combo2 hemde combo3 de aynı veriler gözüksün istiyorum
Kod:
If deg <> "" Then ComboBox2.AddItem deg
Yukarıdaki satırı aşağıdaki ile değiştirin.:cool:

Kod:
If deg <> "" Then 
     ComboBox2.AddItem deg
     combobox3.additem deg
end if

Geri