• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

combobox1'deki seçime göre combobox2'de veri eksiltme

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
merhabalar,

bir ders programı hazırlamaya çalışıyorum. combobox1'de günler, combobox2'de ise öğretmenler var. öğretmenler bazı günler izinli olduğundan seçilen gün sonrası o öğretmenin izinli olmasından kaynaklı combobox2'de görünmesin istiyorum.

dosya ektedir. yardımlarınız için teşekkür ediyorum şimdiden...

Dosya için;
kullanıcı adı: ADMİN
şifre : ADMİN

Ekli dosyalar

1. dosyanızdaki şifreleri kaldırıp dosyayı öyle ekleseydiniz daha iyi olurdu.
2. öğretmenlerin hangi gün izinli olduğunu nereden bileceğiz böyle bir bilgi yok.

dosyayı şifreyi kaldırıp tekrar ekliyorum. ve hocaların izin durumlarını aşağıda belirtiyorum. cuma ve ya perşembe'yi seçtiğimde Murat Hoca öğretmenlerin yer aldığı combobox'ta yer almayacak. ilginiz için teşekkürler şimdiden...

Murat - Cuma, Perşembe
Kenan - Çarşamba
Funda - Pazartesi
Betül - Perşembe

Ekli dosyalar

dosyayı şifreyi kaldırıp tekrar ekliyorum. ve hocaların izin durumlarını aşağıda belirtiyorum. cuma ve ya perşembe'yi seçtiğimde Murat Hoca öğretmenlerin yer aldığı combobox'ta yer almayacak. ilginiz için teşekkürler şimdiden...

Murat - Cuma, Perşembe
Kenan - Çarşamba
Funda - Pazartesi
Betül - Perşembe

merhaba
eki inceler misiniz
ufak bir ekleme yaptım sizde alta doğru ekleme yapabilirsiniz,

Ekli dosyalar

çok sağolun. kendi çalışmama uyguladığımda , yani ilk gönderdiğim dosyaya uyguladığımda günlerin yer aldığı combobox'ta cuma haricinde diğer günler gözükmüyor. öğretmenlerde ise veri gözükmüyor. dosyayı tekrar ekliyorum, şifre yukarda verdiğim gibi. neden kaynaklı olabilir?

Ekli dosyalar

gönderdiğiniz dosya çalışıyor.
şimdi siz şöyle yapıyorsunuz combobox2'den gün'ü seçtikten sonra combobox5'e bakın orda öğreticilerin isimleri görünüyor. lütfen kontrol ediniz

sizin gönderdiğiniz dosyada herhangi bir problem yok, düzgün bir şekilde çalışıyor.
fakat kodları alıp ilk gönderdiğim dosyaya ekleyince belirttiğim sorunla karşılaştım. son gönderdiğim eki incelerseniz görebilirsiniz.
combobox2 de (günler) 5 seçenek var ama 4'ü boş, sadece cuma günü gözüküyor. combobox5 de ise herhangi bir değer gözükmüyor.

herşeyiz birkaç kez daha gözden geçirdim ama sorunu bulamadım. anlattığım gibi bir sorunla karşılaşıyorum. kaynağı ne olabilir?

o sorun ortadan kalktı fakat şimdi de 'Object variable or With block variable not set' hatası alıyorum.

"a = Sheets(ComboBox1.Value).Rows(5).Find(What:=ComboBox2.Value).Column" kısmında bir sorun gözüküyor.

o sorun ortadan kalktı fakat şimdi de 'Object variable or With block variable not set' hatası alıyorum.

"a = Sheets(ComboBox1.Value).Rows(5).Find(What:=ComboBox2.Value).Column" kısmında bir sorun gözüküyor.

o kod hakkında bir fikrim yok. kod ne iş yapar kendiniz yazmışsınız.

Geri