• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

combobox

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
merhaba ekteki programı kendim sizlerin sayesinde yaptım.
ama combobox da sıralı liste olmuyor kayıtlar,
birde comboboxa N yazdıgım zaman hemen N ile ilgili mesela Nema ltd.
bilgileri geliyor ama ben yeni firma yazmayak istiyorum Nema ltd. bilgileri kalıyor yapa bilecek arkadaş varmı bunu

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.:cool:
userformun general kısmına.:
Kod:
Function sirala(Liste) As Variant
Dim i As Long, j As Long, x As Variant
For i = 0 To UBound(Liste) - 1
    For j = i + 1 To UBound(Liste)
        If StrComp(Liste(i, 0), Liste(j, 0), vbTextCompare) > 0 Then
            x = Liste(i, 0)
            Liste(i, 0) = Liste(j, 0)
            Liste(j, 0) = x
        End If
    Next j
Next i
sirala = Liste

End Function
Initialize olayında.:
Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
Dim i As Long
ComboBox1.Clear
With Sheets("DATA")
    For i = 2 To .Cells(65536, "B").End(xlUp).Row
        If WorksheetFunction.CountIf(.Range("B2:B" & i), .Cells(i, "B").Value) = 1 Then
            ComboBox1.AddItem .Cells(i, "B").Value
        End If
    Next i
End With
Liste = ComboBox1.List
ComboBox1.List = sirala(Liste)
If ComboBox1.ListCount > 0 Then ComboBox1.ListIndex = 0
TextBox1.Value = Format(Date, "dd.mm.yyyy")
End Sub

Ekli dosyalar

teşekkür ederim cevabınız için güzel olmuş

birde temizle dediğimiz zaman saat hariç tüm içeriği temizlemesi için yapmıştım ben o temizle butonunu şimdi sedece tutarı temizliyor.ve a ile başlayan bir başka firma yazmaya çalıştığımda a ile kayıtlı bir firmanın bilgileri combobox altındaki listboxlarda kalıyor .

1 temizle butonuna basınca hepsi temizlenecek
2 arge ltd. kayıtlı a basınca arge geliyor ab basınca 2.3.4. listboxlarında temizlenmesi için ne yapmalıyım.

teşekkür ederim cevabınız için güzel olmuş

birde temizle dediğimiz zaman saat hariç tüm içeriği temizlemesi için yapmıştım ben o temizle butonunu şimdi sedece tutarı temizliyor.ve a ile başlayan bir başka firma yazmaya çalıştığımda a ile kayıtlı bir firmanın bilgileri combobox altındaki listboxlarda kalıyor .

1 temizle butonuna basınca hepsi temizlenecek
2 arge ltd. kayıtlı a basınca arge geliyor ab basınca 2.3.4. listboxlarında temizlenmesi için ne yapmalıyım.
Ben temizle butonuna bir şey yapmadım.Sanırım comboboxa verileri aldığımız yöntemden kaynaklanıyor.Ama sizin istediğinize görede öyle yapmalıydım.Neyse durumu düzelttim.
2nci isteğiniz anlayamadım.Listbox diyorsunuz ama formunuzda hiç listbox yok ki.Bir tane combobox var ve diğerleride textbox.ayrıca arge ltd diye bir şeyde comboboxta yok.Daha dorğru açıklama yaparsanız çözüm bulabiliriz.:cool:

teşekkür ederim ilgin için demek istediğim combobox ta bir firma adı yazarken altındaki texbox lara bilgiler geliyor ama comboboxta yeni firma yazmaya çalıştığımda örnek ADANA TİCARET Yeni kayıt yazacağım ADALI TİCARETin tüm bilgileri geliyor ADANA TİCARET yazdığım combobox altındaki texboxların boş kalması gerekirken önceki kaydın bilgileri orda kalıyor.
comboboxda ADA harfine kadar ADALI TİCARET çıksında ADAN YAZDIĞIMDA texboxların içide boşalsın istiyorum ama kodlar karıştı.

işallah anlatabilmişimdir.

2 numaralı mesajdan dosyayı indirebilirsiniz.:cool:

Çok teşekkür ederim.Mükemmel olmuş

kolay gelsin iyi çalışmalar

sayın evren gizlen kusura bakma ama bu seferde firma adları ve adresler birbirini tutmuyor neden kaynaklandı bu acaba

sayın evren gizlen kusura bakma ama bu seferde firma adları ve adresler birbirini tutmuyor neden kaynaklandı bu acaba
Evet olabilir.Çünkü biz combobotaki verileri sıraladık.Yani yerleri değişti.Sizin kodlarınızda ise combon-boxa aldığınız şekilde idi.Satırı öyle buluyordunuz.Şimdi onu değiştirmelisiniz.Find komutunu kullanarak , ya nasıl diyecem sizin tasarımıznız eksik.Bir tanede listbox koyun forma.Comboboxta listeledikleriniz find komutu kullanrak listboxta listeleyin.Çünki birden fala ayni isimde kayıt oalbir.Sonra listboxtan seçtiğini zatırı silebilir veya değişiklik yapabilirsiniz.Bu şekli ile eksik.programınız.:cool:

Geri