• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Combobox üzerinde yazılı değeri kopyalayabilmek

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 Türkçe
Merhaba;
Combobox üzerinde yazılı değeri kopyalamak mümkünmü, bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. İşlerinizin kolay gelsin.

Properties/ Ozellikler bolumunden linked cell durumuna istediginiz hucre adini yaziniz o combodan bisey sectiginizde o hucreye kopyalayacaktir..

Merhaba;
Combobox üzerinde yazılı değeri kopyalamak mümkünmü, bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. İşlerinizin kolay gelsin.

örnek dosya ekte

Private Sub CommandButton1_Click()
If ComboBox1 <> Empty Then
ComboBox1.SelStart = 0
ComboBox1.SelLength = ComboBox1.TextLength
ComboBox1.Copy
MsgBox "kod kopyalandı."
End If
End Sub

Private Sub CommandButton2_Click()
ComboBox1.SelLength = ComboBox1.TextLength
ComboBox1.Paste
MsgBox "kod yapıştırıldı."
End Sub

Ekli dosyalar

Comboboxtaki değeri seçiniz(Işıklanacak)
Sonra ctrl+c tuş takımına basınız.
İstediğiniz bir yere tıklatyınız.Ve ctrl+v tuş takımına basıp yapıştırınız.:cool:

Sayın mustafaine,ve halit3 , Evren Gizlen hocam İlginizden dolayı teşekkür ederim.Ben fare ile seçip kopyalayabilirmiyiz demiştim ama bu şekildede olabilir. Tekrar teşekkür ederim. İşleriniz kolay gelsin.

Alternatif :
Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Cancel = True
Target = Sayfa1.ComboBox1
End Sub

Sayın mustafaine,ve halit3 , Evren Gizlen hocam İlginizden dolayı teşekkür ederim.Ben fare ile seçip kopyalayabilirmiyiz demiştim ama bu şekildede olabilir. Tekrar teşekkür ederim. İşleriniz kolay gelsin.
Diğer nesneler için siz düzenleme yapımız.
Ekte dosyada userformdaki comboboxşar için kes kopyala yapıştır örneği mevcuttur.Bende hazırlayan bir arkadaştan aldım.Ama kim olduğunu hatırlamıyorum şimdi.
Dosya ektedir.:cool:

Ekli dosyalar

Geri