• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Combobox tan seçtiğim ürünü değer girerek stoktan düşürme...

Excel Vers. ve Dili
2003 Ecxel Türkçe
Excel de Geliştirici / Denetim Ekle Kutusu/ Birleşik Kutu ekliyorum.

Örnekteki F3 ve F5 sütunlarındaki verileri sağ tuş Denetim Biçimlendir/ Girdi Aralığı kısmından açılır kutuya atıyorum. Amacım Açılır kutudan;
"Eldiven" ürününü seçip C3 hücresine değer girdiğimde, girdiğim değeri H3 hücresinde "Eldiven" ürününe tanımladığım stok adedinden düşürmek ve sayfayı kaydettiğimde H3 hücresindeki değerin sabit kalmasının istiyorum.

Örnek : 1000 - 50 = 950 (H3 Hücresindeki adeti; seçime ve değerini girerek belirlediğim günlük harcanan miktara bağlı olarak düşmek istiyorum).

Örnek dosyalar ektedir.

Yardımlarınızı bekliyorum...

Ekli dosyalar

• Combobox.JPG
    Combobox.JPG
    46.5 KB · Görüntüleme: 23
  • Combobox.xlsx
    Combobox.xlsx
    10.4 KB · Görüntüleme: 24
Excel de Geliştirici / Denetim Ekle Kutusu/ Birleşik Kutu ekliyorum.

Örnekteki F3 ve F5 sütunlarındaki verileri sağ tuş Denetim Biçimlendir/ Girdi Aralığı kısmından açılır kutuya atıyorum. Amacım Açılır kutudan;
"Eldiven" ürününü seçip C3 hücresine değer girdiğimde, girdiğim değeri H3 hücresinde "Eldiven" ürününe tanımladığım stok adedinden düşürmek ve sayfayı kaydettiğimde H3 hücresindeki değerin sabit kalmasının istiyorum.

Örnek : 1000 - 50 = 950 (H3 Hücresindeki adeti; seçime ve değerini girerek belirlediğim günlük harcanan miktara bağlı olarak düşmek istiyorum).

Örnek dosyalar ektedir.

Yardımlarınızı bekliyorum...

eki inceler misiniz

Ekli dosyalar

eki inceler misiniz

İhsan Hocam; elinize sağlık. Sormak istediğim bir konu var sayfa içerisine yerleştirdiğiniz butonu ve makroyu nasıl açabiliceğimi öğrenmek istiyorum. Ayrıca daha önce açtığım konumla ilgili hazırlamış olduğum bir rapor var size özelden mesaj gönderemiyorum. Eğer sizin içinde uygunsa bu raporla ilgili fikrinizi almak ve size bir kaç soru sormak istiyorum...

İhsan Hocam; elinize sağlık. Sormak istediğim bir konu var sayfa içerisine yerleştirdiğiniz butonu ve makroyu nasıl açabiliceğimi öğrenmek istiyorum. Ayrıca daha önce açtığım konumla ilgili hazırlamış olduğum bir rapor var size özelden mesaj gönderemiyorum. Eğer sizin içinde uygunsa bu raporla ilgili fikrinizi almak ve size bir kaç soru sormak istiyorum...

merhaba
kod'a bakmanız için yapmanız gereken
alt+f11 yapın ve sol tarafta bulunan module'nin içine bakın.
diğer konuya gelince imkansız bir şey istemişsiniz ben özel paylaşmıyorum. eğer ki fikir almak isterseniz siteye ekleyin genel olarak herkes yorun yapsın sizde ona göre geliştirin

İhsan hocam aynı formülü bir düğmeye macro atamadan direk hücreye veri girildiği zaman düşmesini sağlayacak şekilde yapabilirmiyiz acaba.

İhsan hocam aynı formülü bir düğmeye macro atamadan direk hücreye veri girildiği zaman düşmesini sağlayacak şekilde yapabilirmiyiz acaba.

bu şekilde yapmak mantıklı mı_?
ya miktarı girdikten sonra ürünü değiştirirseniz nasıl olacak net bilgi yok maalesef

ben farklı sayfalarada combobox yapmayı düşünüyorumda ihsan hocam o yüzden aynı satırda ürünü değiştirmeyi düşünmemiştim. ama önemli değil sağolun yardımcı olduğunuz için.

ben farklı sayfalarada combobox yapmayı düşünüyorumda ihsan hocam o yüzden aynı satırda ürünü değiştirmeyi düşünmemiştim. ama önemli değil sağolun yardımcı olduğunuz için.

hele bir dosya ekleyin bana mecnunluk yaptırmayın şimdi hayal gücüm sınırlı benim

Geri