• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

combobox ta tarih formati yardimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sbkst
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Iyi gunler

Combobox ta acilan bir tarih formati yapmak istiyorum forumda bunun nasil yapildigini bulamadim ayriyeten comboboxa TextBox1 = Format(TextBox1.Value, "dd.mm.yyyy") kodunu yazip kaydet dedigimde text olarak kaydettigi icin kullanmak istedigim tarihi kullanamiyorum bu konuda yardimci olabilirseniz memnun olurum

Merhaba,

Tam olarak sorunuz anlaşılımıyor.

Kod:
cdate(Textbox1.text)

Bu şekilde kullanabilirsiniz..

.

tekrar merhaba

textbox a tarih formatini belirtip excelde sabit bir yere kaydet dedigimde text olarak kayit yapiyor

oysaki ben tarih olarak kullanmak istiyorum kayit ettigim tarih formatini misal olarak kayit ettigi tarihte bir arama yaptirmak istiyorum ama text olarak kayit yaptigi icin tarihi okuyamiyor

combobox ile ilgili sorumda combobox ta acilan tarih kutusu yapmak icin lazim olan kod idi

Küçük bir örnek dosya ekleyerek açıklayınız..

.

ornek dosya ekledim

b1 hucresine textbox a girdigim tarihi kayit yapiyorum ve kayit ettigi tarihe gore duseyarama yaptiriyorum mesela ama bulamiyor gordugunuz gibi

bu problemi nasil cozebilirim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Selamlar,

Ömer beyin önerdiği kod işinize yarıyor. Aşağıadki şekilde denermisiniz.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
    Range("B1").Value = [COLOR=red]CDate[/COLOR](TextBox1.Text)
End Sub

Tamam tarih sorununu cozdum tesekkur ederim

birde combobox kullanarak tarih sectirmek icin nasil bir kod yazmam gerek onun icinde yardimci olabilirmisiniz

Selamlar,

Forumda DtPicker olarak arama yapın. Yalnız harici bir nesne olduğu için ilk olarak sisteminize yükleyip tanıtmanız gerekmektedir. Arama yaptığınızda karşınıza çıkan konularda nasıl yapılacağını bulabilirsiniz.

Geri