• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Combobox Problemi

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba,

Sorucağım soruyu forumda aramama rağmen bulamadım, umarım gözden kaçırmamışımdır. Sorum şöyle, elimde iki tane excel dosyam var, biri boş olan diğeri ise dolu olan, karışmaması için boş olan belgeye B, dolu olana D diyelim. Şimdi, boş olan belgede bir adet combobox ım var, ve bu D belgesindeki bir takım verileri listeliyor. Öncelikle bunu yapabilir miyim? Yani combobox başka excel dosyasındaki verileri listeleyebilir mi?

Eğer cevabı evet ise, şimdi bu combobox seçili olan öğenin belirlediği bir takım satır ve sütun öğelerini D belgesinden B belgesine kopyalasın istiyorum, bunun makrosunu nasıl yazarım.

Genel programlama bilgim mevcut, sadece excel le ilgili syntax problemlerim var, yani, nereye nasıl yazılır emin değilim. Teşekkürler.

Öncelikle link için teşekkürler, gerçekten faydalı oldu. Fakat sizin kullandığınız makroya benzer bir makro kullandığımda
'***********************************************************************
SQLStr = "SELECT distinct[No] FROM [liste$b4:c100]"
'***********************************************************************
bu SQL stringi için yazdığım listeyi bulamadığına dair hata gönderiyor. liste objesini bulamaması sorununu anlamadım çünkü sizin gönderdiğiniz örneklerde böyle bir sorun yok. Oysa kendi dosyamın linkini attığımda ve kendi Distinct kolonumu belirlediğimde bu sefer liste'yi bulamadığını söylüyor. Ne yapmam gerekmekte? Şimdiden teşekkürler.

Geri