• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Combobox listesi değişiklik yapmadan açılmıyor.

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 Türkçe
Değerli Hocalarım Merhaba;
Aşağıdaki Combobox' u bir düğmeye şartlı olarak bağladım. Düğmeyi tıkladığımda şart gerçekleşmişse ComboBox3.Visible = True olmakta. Ancak Liste için, düğmesi tıklandığında boş bir satırlık aralık açılmakta.İçine tıklayıp ara tuşu veya herhangi bir harf yazıldığında Combobox listeyi göstermekte.İlk tıkladığımız anda listeyi açması için aşağıda ki kodda veya başka yerde ne yapabiliriz.Yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılarımla.

Private Sub ComboBox3_Change()
Dim dizi As New Collection
Set sf = Sheets("icra liste")
On Error Resume Next
For i = 5 To sf.[g500].End(xlUp).Row
dizi.Add sf.Cells(i, "g"), CStr(sf.Cells(i, "g"))
Next
For Each Item In dizi
ComboBox3.AddItem Item
Next

On Error Resume Next

End Sub

sorunuz cevabı burada gözükmüyor ama nesnelerin change olayına olur olmaz her zaman kod yamamak lazım.Kodları bir buton atamak daha doğru olur .Yada en azından exit olayına yazmak belki daha doğrudur.Sizler excel her işi yapıyor diye hemen change olayına kod yazıyorsunuz.Ben hiç yazılmaz demiyorum.Mesela sizin bu kodlarınızın change olayına yazılması son derece yanlış.daha bir harf girince hemen onu dizi içine alıyor.ve listelemeye çalışıyor.Bir şeyi tam olarak yazamassınız.Bird eanlamadığım taraf niye colectiona önce alıp sonrada collentiondan tekrar combıoboxa alıyorsunuz?.Bu bir işi 2 defa yapmak oluyor.Oysa kod yazılırken en kestirme ve en pratik yol izlenir her zaman.
Kolay gelsin.:cool:

Çok Değerli Evren Hocam;
Benim kod bilgim bu kodu anlayacak kadar değil, bu kod forumda sizin gibi değerli bir arkadaşımız tarafından yazılmıştı.Listede tekrar eden ismleri almaması üzerine yazılmış bir kod. Ben aynı kodu başka bir yerde yine uzunca bir listeyi açması için kullandım.Ancak böyle küçük bir problemle karşılaştım. Çözülebilirmi bilmiyorum. Tekrar bakabilirseniz memnun olurum Saygılarımla.

Geri