• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Combobox Listeleme Hatası

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
Örnek Dosyamda veriler sayfasındaki illeri comboboxda bir türlü alt alta çıkartamadım.

ComboBox1.RowSource = "veriler! A2: A" & Range("a65536").End(xlUp).Row

son dolu olan satırı alması için kod yazmaya çalıştım ama bir türlü muvaffak olamadım. Nerde hata yapıyorum acaba?

Ekli dosyalar

Deneyiniz.
Rich (BB code):
ComboBox1.RowSource = "veriler! A2: A" & Range("a65536").End(xlUp).Row + 1

Hocam denedim ama sadece ilk il olarak "Adana" çıkıyor. Diğerleri yine görünmüyor

ComboBox1.RowSource = "veriler! A2: A" & Range("a65536").End(xlUp).Row + 100 olarak denermisiniz

Merhaba,
Bu şekilde gösterdi, ama sorun ne anlamadım.
ComboBox1.RowSource = "veriler! A2: A50" & Range("a65536").End(xlUp).Row

ComboBox1.RowSource = "veriler! A2: A" & Range("a65536").End(xlUp).Row + 100 olarak denermisiniz

Teşekkür ederim kodlarınız için. Bunu yapmamda bir sıkıntı yok. Benim yapmak istediğim veri kaç adet varsa combobox okadar olarak açılsın.
Bunu yapamadım..

Örnek Dosyamda veriler sayfasındaki illeri comboboxda bir türlü alt alta çıkartamadım.

ComboBox1.RowSource = "veriler! A2: A" & Range("a65536").End(xlUp).Row

son dolu olan satırı alması için kod yazmaya çalıştım ama bir türlü muvaffak olamadım. Nerde hata yapıyorum acaba?

ilk sorumda son dolu olan satır demişim. özür dileyerek düzeltme yapmak istiyorum
Son dolu olan satıra kadar .A sütununda kaç adet veri varsa onları aldırmak istiyorum.

Merhaba,

Bu komut aktif sayfadaki A sütununu işleme almaktadır.

Range("a65536").End(xlUp).Row

Bu sebeple istediğiniz sonucu alamıyorsunuz.

Kodun başına sayfa adını eklerseniz sorun çözülecektir.

C++:
Private Sub ComboBox1_DropButtonClick()
    ComboBox1.RowSource = "veriler!A2:A" & Sheets("veriler").Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
End Sub

Sayın Korhan Hocam çok teşekkür ediyorum. Bu hiç aklıma gelmemişti. Elinize Sağlık. Gayet güzel çalıştı...

Geri