Combobox ile veri alma - veri doğrulama - örnek teklif

Excel Vers. ve Dili
office2007
Selamlar,

Ek'te aynı çalışma kitabı içerisinde DATA sayfasından TEKLİF sayfasına combobox tan seçtiğiniz ürünün özelliklerini taşıyan bir örnek uygulama bulabilirsiniz. Bu haliyle kullanmak isteyen arkadaşlara güzel bir örnek olacağını düşünüyorum.

Yanlız bu benim işime yaramıyor. Ustalardan şu konularda acil yardım rica ediyorum.

- Aynı kitap içinde bulunan DATA ve TEKLİF sayfaları farklı kitaplar olmalı. Ayrı kitaplar olarak yaptığımda ve DATA kitabı kapalı olduğunda veri transferini beceremedim. 2 tane koca excel kitabı aldım okudum olmuyor olmuyor maalesef.

- Şirketimdeki bir personel, TEKLİF kitabını açıp, teklifi yazıp, kaydedip mail atabilsin istiyorum. Yani kaydedip tekrar açıldığında DATA kitabına bağlanmaya gerek kalmasın. İçerik aynı kalsın formüller yokolsun.

- Örnek te göreceğiniz üzere DATA bölümünde bir sütuna veri girilmediğinde TEKLİF sayfasında o kısım renkli hale geliyor. Ben o satır tamamen silinsin istiyorum. Yani örneğin MOTOR MARKASI girilmemiş ise MOTOR MARKASI diye bir satır olmasın. Bu otomatik olabilirmi?

- Son olarak DATA sayfasındaki sütunlarda ekleme veya çıkarma yapmak mümkün olurmu? Formüller aynen korunurmu?

Epey birşey istiyorum sanırım ama günlerdir uğraşmama rağmen başaramadım. Yardım ederseniz çok sevinirim.

İlginize şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
hafta sonu bakacağım öne gelsin on kere aramayayım.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe - 2007 Türkçe
Combobox ile veri alma.....

Ekteki dosyaları incelersen bi nebze olsun sorununa çözüm olabilir sanırım.
Data dosyasında değişiklik yapılabilir. Fakat sen combobox kullandığın için teklif dosyasını kullanırken aynı zamanda data dosyasınıda açmalısın.

Açmaman için gerekli çalışmayıda farklı bir çözümle yapıyorum onuda bitirince upload ederim.

Excel Vers. ve Dili
office2007
Sevgili exam77 teşekkür ederim ama eklediğin dosya benim hazırladığım dosya zaten?

Excel Vers. ve Dili
combobox ile veri alma...

Sevgili exam77 teşekkür ederim ama eklediğin dosya benim hazırladığım dosya zaten?
sayın ghostksk, dosyaları sıfırdan oluşturdum demedim, fakat sende dosyaları incelememişsin bile. Önce bi mesajımı oku ne demek istediğimi anla ardından dosyayı incele ve ona göre cevap yaz.
sen farklı iki dosya arasında çalışmak istiyodun ve bu dosyalardan biri başkası tarafından güncelleştirilebilsin değiştirilebilsin istiyodun bende dosyanı ikiye ayırdm ve çalışma mantığınıda izah ettim. Fakat dediğim gibi incelememişsin bile. Yine mesajımda belirttiğim gibi iki dosyayıda aynı anda açmaman için gerekli çalışmayıda ekliyorum şuan. Her iki çalışmadada basit yöntem kullandım fakat işini görecek şekildedir. İster kullanırsın ister kullanmazsın orası sana kalmış. Tabi farkı görebilirsen :)

Excel Vers. ve Dili
office2007
Üstadım öncelikle ellerine sağlık ve çok teşekkürler. Kusuruma bakma lütfen ben anlatım hatası yaptım sanırım, bu da fazla bilgim olmadığından kaynaklanıyor. Tam olarak istediğim şeyi yapmışsın, günlerdir uğraşıyordum.

Birkaç sorum var, sayfada vba kodu kullandın mı? ben göremedim? Nasıl yaptığını kısaca izah edersen çok sevinirim.

Tekrar teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Üstadım öncelikle ellerine sağlık ve çok teşekkürler. Kusuruma bakma lütfen ben anlatım hatası yaptım sanırım, bu da fazla bilgim olmadığından kaynaklanıyor. Tam olarak istediğim şeyi yapmışsın, günlerdir uğraşıyordum.

Birkaç sorum var, sayfada vba kodu kullandın mı? ben göremedim? Nasıl yaptığını kısaca izah edersen çok sevinirim.

Tekrar teşekkürler.
Dostum vba kodu kullanmadım. Sadece formülleri düzenledim. Eğer formüllere ve combobox özelliğine bakarsan farkı açıkça görebilirsin. İşine yaradığına sevindim. Kolay gelsin....

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Emeği geçen, bizlerle paylaşan sayın exam77 ye, ve özellikle kaybolan emeği tekrar yerine koyan sayın cenderus a çok teşekkür ediyorum. Sağolun.