• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Combobox il Veri Çağırıp Düzeltme

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
Ekteki örneğimde açıklama yapmaya çalıştım. Userformun üst tarafında bulunan combobox ile ad soyad ile diğer bilgileri çağırıp üzerinde gerekli düzeltmeleri yaptıktan sonra "değiştir" butonu ile verileri değiştirip aynı verileri yenisi ile değiştirmek istiyorum. Malesef ben yapamadım.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Ekteki örneğimde açıklama yapmaya çalıştım. Userformun üst tarafında bulunan combobox ile ad soyad ile diğer bilgileri çağırıp üzerinde gerekli düzeltmeleri yaptıktan sonra "değiştir" butonu ile verileri değiştirip aynı verileri yenisi ile değiştirmek istiyorum. Malesef ben yapamadım.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Ekteki kodları denermisiniz.

Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
X = Range("A:A").Find(What:=ComboBox1.Text, LookIn:=xlValues, LookAt:=xlWhole).Row
TextBox1.Text = Cells(X, 1).Value
TextBox2.Text = Cells(X, 2).Value
TextBox3.Text = Cells(X, 3).Value
End Sub

Private Sub CommandButton2_Click()
X = Range("A:A").Find(What:=ComboBox1.Text, LookIn:=xlValues, LookAt:=xlWhole).Row
Cells(X, 1).Value = TextBox1.Text
Cells(X, 2).Value = TextBox2.Text
Cells(X, 3).Value = TextBox3.Text
End Sub

Combobox verileri için ekteki formulu kullanınız dosyanızda sonda buunan kişinin ismi çıkmıyor.

Kod:
Private Sub UserForm_Activate()
ComboBox1.RowSource = "Sayfa1!a2:a" & _
Sheets("Sayfa1").Range("A65536").End(xlUp).Row
End Sub

Kayıt düğmesi içinde ekteki kodları kullanmanızı öneririm.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
bos_satır = Sheets("Sayfa1").Range("A65536").End(xlUp).Row + 1
If TextBox1.Text = "" Or Len(TextBox2.Text) <> 11 Or TextBox3.Text = "" Then
MsgBox "Eksik bilgi girişi yaptınız", vbInformation
Else
Sheets("Sayfa1").Range("A" & bos_satır).Value = TextBox1.Text
Sheets("Sayfa1").Range("B" & bos_satır).Value = TextBox2.Text
Sheets("Sayfa1").Range("C" & bos_satır).Value = TextBox3.Text
Call temizlik
End If
End Sub

Son düzenleme:
Hocam çok teşekkür ederim. Dediğiniz kodları uyguladım çalıştı ancak combobox ile verileri çağırıp değiştir butonuna basınca sadece text 1 deki veriyi değiştiriyor diğerleri aynı kalıyor.Bunun nedeni nedir acaba ?

Ekli dosyalar

Hocam çok teşekkür ederim. Dediğiniz kodları uyguladım çalıştı ancak combobox ile verileri çağırıp değiştir butonuna basınca sadece text 1 deki veriyi değiştiriyor diğerleri aynı kalıyor.Bunun nedeni nedir acaba ?

Merhaba Userform kodlarını ve değiştir buton kodlarını ekteki gibi yaparmısınız.

Kod:
Private Sub CommandButton2_Click()
Cells(X, 1).Value = TextBox1.Text
Cells(X, 2).Value = TextBox2.Text
Cells(X, 3).Value = TextBox3.Text
Call UserForm_Initialize
Call temizlik

End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
ComboBox1.Clear
For i = 2 To Sheets("Sayfa1").Range("A65536").End(xlUp).Row
ComboBox1.AddItem Cells(i, 1).Value
Next
End Sub

Sevgili Hüseyin Hocam malesef hata verdi. Şöyle de yapabiliriz illa combobox ile olmak zorunda değil. Ne bileyim input ile de olabilir. Malesef tıkandım kaldım. Geç yazabildiğim içinde çok özür diliyorum mesaimiz yoğun bu aralar. İlginiz içinde çok teşekkür ediyorum

Sevgili Hüseyin Hocam malesef hata verdi. Şöyle de yapabiliriz illa combobox ile olmak zorunda değil. Ne bileyim input ile de olabilir. Malesef tıkandım kaldım. Geç yazabildiğim içinde çok özür diliyorum mesaimiz yoğun bu aralar. İlginiz içinde çok teşekkür ediyorum

Ekteki dosyayı incelermisin. Ben herhangi bir hata ile karşılaşmadım.

Ekli dosyalar

Sayın Hüseyin Hocam çok teşekkür ediyorum. Sizin eklediğiniz örnekte herhangi bir sorun yok. Sanırım kodları ben tam olarak yerine yerleştiremedim. Emeğiniz ve ayırdığınız zaman için çok teşekkür ederim...

Geri