• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ComboBox ID textbox'a yazdırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tokman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
xp
Hayırlı günler arkadaşlar,
Sizlerden bir konu hakkında yardım istiyorum, üstesinden gelemedim bir türlü.
Konu şu,
excel sayfa1 de A sütünü (firma isimleri), B sütünü (firma numaraları)
user formda bir combobox ve bir de textbox var, combobox ta seçtiğim firmanın numarasını textbox'a yazdırmak istiyorum, if ile bunu yapabiliyorum.
----------------
If ComboBox1.Value = Sheets("firmalar").[A1].Value Then
TextBox13.Value = Sheets("firmalar").[b1].Value
End If
-----------------
200'e yakım firma var ve gün geçtikçe artıyor, her bir satır için bir if yazmak zor, yani a1 ise b1'i yaz, a2 ise b2'yi yaz uzayıp gidiyor zor, uğraştırıcı, basit bir yöntemi varmıdır, yardımlarınızı bekliyorum ve şimdiden teşekkür ederim, yardım edebilen ve edemeyen kardeşlerime.

Sayın tokman ; merhabalar . Sayfa1 de A sütununda Müşteri No ; B sütununda Müşteri İsimleri olduğunu varsayarak ;
Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
Dim Aranan As String 
Dim Satir As Integer
Aranan = ComboBox1.Value
If Aranan = "" Then Exit Sub
Satir = Worksheets("Sayfa1").Range("b:b").Cells.Find(Aranan, Worksheets("Sayfa1").Range("b65000"), xlFormulas, xlPart, xlByRows, xlNext, False, False).Row
TextBox1.Value = Worksheets("Sayfa1").Range("A" & Satir)
End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
ComboBox1.RowSource = "Sayfa1!B1:B200"
End Sub

Lütfen deneyip geri dönüş yapar mısınız ?

Öncelikle Çok teşekkür ederim,
Verdiğiniz kodlar sorunsuz çalııyor.

Ek olarak bir Sorum daha olacak.
1 firma 2 firma no 3 bulunduğumuz gün içinde verdiği sipariş adedi sipariş adedini o firma için hergün bir den başlayacak şekilde bir bir arttırabilirmiyim.
Örnek: a firmasın bugün saat 1'de 1 sipariş, b firması bugün saat 1:30 1 sipariş verdi, sonra a firması saat15:00 bir sipariş daha verdiğinde "3 nolu alanda" 2 yazsın. bir sonraki gün tekrar bir den başlayacak. İnşaallah anlatabilmişimdir.
7Aj8Rm.jpg
[/url][/IMG]

Bu konu sanırım beni aşar :) Ama aklıma düşününce şöyle birşey geldi. Mesela siemens firmasının bugün için vereceği 2nci sipariş e 2 numarası gelmesi için Combobox'dan SİEMENS firması seçildiğinde Excel sayfası üzerinde 2 koşullu bir filtre uygulanır ve Bu filtre tarih ve Firma İsmine göre yapılır.Daha sonra da Sıra Numarasının verildiği sütundaki en son verinin +1 değeri ile textbox'ın değeri eşitlenir. Eğer veri yoksa yani o gün için ilk siparişi ise direk 1 yazdırılır. Bunun içinde çalışılması gerek nasıl yapılır bilemiyorum ama böyle bir fikir geldi aklıma.

Teşekkürler Kardeşim deniyeceğim.

Geri