- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft Excel 2010 TR
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
. Bu bana göre zor çok araştırdım am netice yok. Yardım bekliyorumcombobox1 ve combobox2 bir harf girildiğinde (büyük harf veya küçük harf) o harf ile başlayan firmaların listesini göstermesi
ilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
. Lütfen. Bu bana göre zor çok araştırdım am netice yok. Yardım bekliyorum
HOCAMDenermisiniz
Lütfen gecenin hayrı ve bereketi üzerinize olsunhocalarımdan yardımlarınızı bekliyorum
HOCAMDenermisiniz

Private Sub ComboBox1_Change()
If ComboBox1.Value <> "" Then
firma = ComboBox1.List
ComboBox1.Clear
For i = 0 To UBound(firma)
If firma(i, 0) Like UCase(Replace(ComboBox1.Value, "i", "İ")) & "*" Then
ComboBox1.AddItem firma(i, 0)
End If
Next
Else
ComboBox1.Clear
UserForm_Activate
End If
End Sub
Private Sub ComboBox2_Change()
If ComboBox2.Value <> "" Then
firma = ComboBox2.List
ComboBox2.Clear
For i = 0 To UBound(firma)
If firma(i, 0) Like UCase(Replace(ComboBox2.Value, "i", "İ")) & "*" Then
ComboBox2.AddItem firma(i, 0)
End If
Next
Else
ComboBox2.Clear
UserForm_Activate
End If
End Sub
hocam size mahcup oldum.hakkınızı helal edin. combobox1 ve 2 ye harf girdiğimde çubuk aşagiya doğru acılmıyor işarete bastığımda gösteriyor.kutucukta çıkan ismi tıkladığımda comboboxlara almıyor. ş harfini deneyebilir misin dosyadaMerhaba, diğer dosyada sıralama için verdiğim yöntem dışında bir örnek paylaşayım.
Öncelikle Combobox1 ve combobox2 için resimdeki ayarı yapın.
Ekli dosyayı görüntüle 248567
Daha sonra aşağıdaki kodları userfoma ekleyin.
Büyük ya da küçük harf fark etmez.
Kod:Private Sub ComboBox1_Change() If ComboBox1.Value <> "" Then firma = ComboBox1.List ComboBox1.Clear For i = 0 To UBound(firma) If firma(i, 0) Like UCase(Replace(ComboBox1.Value, "i", "İ")) & "*" Then ComboBox1.AddItem firma(i, 0) End If Next Else ComboBox1.Clear UserForm_Activate End If End Sub Private Sub ComboBox2_Change() If ComboBox2.Value <> "" Then firma = ComboBox2.List ComboBox2.Clear For i = 0 To UBound(firma) If firma(i, 0) Like UCase(Replace(ComboBox2.Value, "i", "İ")) & "*" Then ComboBox2.AddItem firma(i, 0) End If Next Else ComboBox2.Clear UserForm_Activate End If End Sub
emeğinize sağlık,yine beni mahcup ettiniz. sağolun varolun.Combobox listeleme ile açılır ancak kapatmak için tıklamanız gerekecek ya da Setfocus ile başka bir nesneye geçiş yaparsanız kapanır.
Dosya ve ekran görüntüsü ekte.
hocam combobox1 e ş girdiğimde ş harfi ile başlayanlar çıkıyor ama tıkladığımda combobox1 e göndermiyor.Rica ederim, iyi çalışmalar.