• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Combobox Farklı bir soru ;

Excel Vers. ve Dili
2003 turkçe
[ÇÖZÜLDÜ] Combobox Farklı bir soru ;

Merhaba,

A B
Sütunlarını kullanıyorum. Şimdi A2 den A200 e kadar şöyle veriler var , 0 - 0 , 1 - 0 , 1 - 1 vs. gibi. B Sütununda ise Farklı veriler var, şimdi ben A B sütunlarına filtre uyguladım. B sütunundan bir veri filtrelediğimde filtrelediğim veri karşılığı olarak A Hücresinde bu saydığım 0 - 0 , 1 - 0 , 1 - 1 değerlerinden çıkıyor. Buraya kadar tamam. Farklı bir hücreye EĞERSAY komutu ile örneğin 0 - 0 dan kaçtane var yazdırabiliyorum ama bu tüm sütunda kaçtane var onu algılıyor. Yapmak istediğim, B sütunundan bir veri filtrelediğimde A Hücresinde 0 - 0 dan kaçtane 1 - 0 dan kaçtane var bunları yazdırmak istiyorum. Filtreyi yapsamda yapmasamda EĞERSAY ile alınan veriler değişmiyor. Combobox kullanmam gerektiği ve kodlama yapmam gerektiği bilgisini aldım ama yapamadım. Bilgisi olan mutkala vardır ve yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Saygılar;

Son düzenleme:
Merhaba İyi Çalışmalar
Ekli Dosyayı İncelermisiniz.

Ekli dosyalar

Yanıt için teşekkürler ancak aklım karıştı,

Siz 0 - 0 olan veriyi neye göre buldunuz. A Sütunun da 1 - 1 ,, 0 - 0 , 1 - 0 , 2 - 1 , 2 - 2 , 0 - 1, 0 - 2 gibi ancak en son 2 - 2 olan değerler var. 0 - 0 ve 1 - 1 i bulabiliyor ama neye göre. Kod içinde 103 var bu tam olaran nedir. _?

Detay ;
B sütununda çok farklı karışık karışık değerler var hemde yüzlerce. A sütununda her hücrede değişik değerler var. 0 - 0 , 0 - 1 , 1 - 1 gibi. Ben B Hücresinde o karışık değerlerden birini seçtiğimde A Sütununda ne kadar 1 - 1 var, ne kadar 0 - 0 var ne kadar 2 - 1 var bunları istediğim hücreye yazdırmak istiyorum. Mesela 0 - 0 ' ı alıp C 1 hücresine, 0 - 1 i alıp C2 hücresine , 1 - 1 i alıp C3 hücresine. İşte ben B hücresinde bir değer filtrelediğimde A sütununda örnek olarak 0 - 0 dan kaçtane var bulmasını ve dilediğim hücreye yazdırmasını istiyorum.

Sorun Çözüldü. Komut şu ;

=TOPLA.ÇARPIM(ALTTOPLAM(3;KAYDIR($E$13:$E$65536;SATIR($E$13:$E$65536)-SATIR($E$13);;1));--($E$13:$E$65536="0 - 0"))

Teşekkürler.
KONU OFF

bu kadar uğraştan sonra iddia mı toto mu? ne üzerine çalışıyorsan artık yüksek bir meblağ bekliyozzz :)

Geri