Sayın Arkadaşlar,
User Formda bulunan bir combobox ta Aşağıdaki şekilde bir kod kullanarak tanımlanan değerden başka bir değer girilmesini önlüyorum fakat sorun şu ki
fmStyleDropDownList kullandığım zaman combobox Enterle geçilemiyor mutlaka TAB tuşu ile geçmek zorunda kalıyorum enterle geçmek için nasıl bir yol izlemem lazım. (Tab Order yapılmış haldedir)
Yine aynı konuyla ilgili olarak Comboboxların otomatik olarak açılması için siteden bulduğum şöyle bir kod var fakat çalışmıyor comboboxlarları Enter veya tab ile seçili hale geldiği anda açılmasını nasıl sağlarız ben aşağıdaki kodla beceremedim
Saygılarımla,
User Formda bulunan bir combobox ta Aşağıdaki şekilde bir kod kullanarak tanımlanan değerden başka bir değer girilmesini önlüyorum fakat sorun şu ki
fmStyleDropDownList kullandığım zaman combobox Enterle geçilemiyor mutlaka TAB tuşu ile geçmek zorunda kalıyorum enterle geçmek için nasıl bir yol izlemem lazım. (Tab Order yapılmış haldedir)
Kod:
For Each HareketAlan In Sayfa.Range("urunambkesim")
With Me.CboBcins1
.AddItem HareketAlan.Value
CboBcins1.Style = fmStyleDropDownList 'listedeki değerden başka girilemez
End With
Next HareketAlan
Kod:
Option Explicit
Private Declare Function SendMessage Lib "user32" Alias "SendMessageA" (ByVal hwnd As Long, ByVal wMsg As Long, ByVal wParam As Long, lParam As Any) As Long
Const CB_SHOWDRPDOWN = &H14F
Private Sub Combo1_GotFocus()
SendMessage Combo1.hwnd, CB_SHOWDRPDOWN, True, ByVal 0&
End Sub
Son düzenleme: