• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Combobox da seçip Listbox da gösterme

Merhaba,

Eklemiş olduğun çalışmanın içerisinde hücre değişikliği istediler bende hücre değişikliklerini yaptım ama user formda: ütü kalite kontrol adet toplamı(burada Ön kontrolü de silmem gerekiyor.) ve aylık sevkiyat toplamı, haftalık sefkiyat toplamı verileri gelmiyor.

Son düzenleme:
İnşallah olmuştur.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba Vardar07,

Hafta 45. hafta da bunu ben 1.haftadan 52. haftaya kadar aşağı doğru yazacagım hücredeki formülleri de kopyalayarak. sormak istediğim userfor içerisin deki kodlarda

Kod:
ComboBox3.Clear '   Haftalık
a = 2
For i = 28 To [COLOR="Red"]38[/COLOR]
ComboBox3.AddItem Worksheets("RAPOR").Cells(i, "A").Value
Next i
ComboBox3.Text = "Hafta Seçiniz"

Buradak ki 38 i en son 52. hafta hangi satır numarasına denk gelirse onumu yazacagım, birde Hücrelere eklediğiniz KASIM, ARALIK, OCAK haftaları ay olarak mı kodlara bildirmekte.

Teşekkürler

Buradak ki 38 i en son 52. hafta hangi satır numarasına denk gelirse onumu yazacagım
Aynen öyle
Hücrelere eklediğiniz KASIM, ARALIK, OCAK haftaları ay olarak mı kodlara bildirmekte.
Hayır onlar sizin dosyanızdaki sizin yazmış olduğunuz 10 ile 23 satırların ay ve 28 ile 38 satırların hafta listesidir.
Siz bunu bir şeyler öğrenmek için yapıyorsanız amenna birisine yapıyorsanız ilerde başınız çok ağrıyacak. Çünki geriye dönük sayfalar çoğaldıkça veri almak için kodlarda sil baştan değişiklik yapmak gerekecek. Aynı dosyayı veri tabanı olarak kullan diyeceğim bu seferde veriler arttıkça dosya kasmaya başlayacak. Burada yapılanlar kısa dosyalar için uygun büyük dosyalar için ise ADO veritabanı işlemlerine bakın derim.

Yani benim anladığım Kasım aralık ocak diye bende 52. haftaya kadar ayları yazmam gerek oraya.

Vardar01 verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Sayfa sayısı artmayacak ama sayfalardaki veri girişi 1 yıllık iş yerinde günlük Üretim adetleri girilecek Userformun günlük printi alınıp yönetime sunulacak 1 yıl idare eder diye düşünüyorum.

2017 de ise Allah büyük, Excel dosyasının içeriğini komple silerim hücredeki kodlar hariç. Ctrl F yapıp 2016 yı 2017 ile değiştiririm diye düşünüyorum.

bilgi edinme konusunda yol alıyorum ama şu an formüller de ileri gidiyorum VBA beni aşar gibi görünüyor şimdilik gözüm kesmiyor yani.

Hayır siz 28.nci satırdan itibaren 1.HAFTA diye yazın 79. satıra kadar devam edip karşılarındaki formulleride ona göre çoğaltmanız gerekir.

birde sormak isrediğim, excel sayfasına bir koruma koyabiliyormuyuz formüller sabit kalsın diye?

Hayır siz 28.nci satırdan itibaren 1.HAFTA diye yazın 79. satıra kadar devam edip karşılarındaki formulleride ona göre çoğaltmanız gerekir.
45. ve 52. Haftadan sonra 1. hafta diye başlasam olmaz mı? 2015 in kasım ve aralık aylarınıda görmüş olurum hem.
haftaların karşılarına aylarını yazmayımmı? sadece hafta 1 ,2 yazmam yeterli yani?

Son düzenleme:
25 Nolu Mesajdaki Dosya Güncellendi.

Teşekkür ederim, yordum sizi iyi geceler.

ComboBox2 ye ait kodları aşağıdakilerle değiştirip denermisiniz.
Kod:
Private Sub ComboBox2_Change()
If ComboBox2.ListIndex < 0 Then Exit Sub
a = ComboBox2.ListIndex + 10
b = 2
c = 11
For i = 1 To 8
Controls("TextBox" & i).Value = Format(Sheets("Rapor").Cells(a, b), "#,0")
b = b + 1
Next i
For i = 44 To 47
Controls("TextBox" & i).Value = Format(Sheets("Rapor").Cells(a, c), "#,0")
c = c + 1
Next i
Label38.Caption = ComboBox2.Text & " AYI ÜTÜ VE KALİTE KONTROL  ADET TOPLAMI"
Label66.Caption = ComboBox2.Text & " AYI ÜTÜ VE PAKET SEVKİYAT TOPLAMI"
End Sub

Teşekkür ederim,

Sorun yok.

Geri