• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

combobox da seçilen verinin hizasına bilgi girişi yapmak

Excel Vers. ve Dili
2010 ve türkçe
arkadaşlar merhaba, bir tane userform oluşturdum ve bu form üzerinde combobox ve textboxlar var.

1. sorum: comboboxda ismi seçip textbox ve combobox daki verileri de doldurunca kaydet butonuna tıkladığımda; comboboxdaki seçtiğim ismin hizasındaki ilgili hücrelere verileri yazsın. (örn: selim çavdar ismini seçip ilgili kutucukları doldurduğumda 5. satırda olan selim in hizasındaki ilgili sütunlara yazsın. bir başkasını seçtiğimde yine seçtiğim ismin hizasına yazsın.

2. sorum: önceki tarih ve sonraki tarih diye belirttiğim textboxları seçilebilen takvim haline getirebilir miyiz?

NOT: bu tabloda bir şunu yapmıştım. comboboxtan isim seçtiğimde tablomda o isme karşılık gelen s.no yu "I1" hücresine yazıyor. bu nun üzerine yukarıdaki eksikleride giderebilirsem galiba sonuca ulaşacağım.

dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim sat As Long, i As Byte
For i = 1 To 4
    If Controls("TextBox" & i).Value = "" Then
        MsgBox "Boş kutuya rastlandı!" & vbLf & "Kayıt iptal oldu!", vbCritical, "UYARI"
        Exit Sub
    End If
Next
For i = 1 To 3
    If Controls("ComboBox" & i).Value = "" Then
        MsgBox "Boş kutuya rastlandı!" & vbLf & "Kayıt iptal oldu!", vbCritical, "UYARI"
        Exit Sub
    End If
Next
sat = ComboBox1.ListIndex + 2
Cells(sat, "C").Value = TextBox2.Value
Cells(sat, "D").Value = CDate(TextBox3.Value)
Cells(sat, "E").Value = CDate(TextBox4.Value)
Cells(sat, "F").Value = TextBox1.Value
Cells(sat, "G").Value = ComboBox2.Value
Cells(sat, "H").Value = ComboBox3.Value
End Sub

Ekli dosyalar

bir de bu kodlara söyle bi şey ekleyebilir miyiz?

1. userform daki tüm verilerin doldurulmasını zorunlu kılabilir miyiz?

yani kutulardan bir tanesi boş kaldığında ve kaydet e tıklandığında bize "tüm kutucukları doldurmalısınız" şeklinde bir uyarı verse ve tümü dolduktan sonra kaydetmeye izin verse?

2. userform dan yalnızca isim seçip kaydet e bastığımızda hata mesajı veriyor. bunun önüne geçebilir miyiz?

3. belittiğiniz seçilebilen tarih girdiğimizde o kısmı temizleyemiyoruz? backspare veya delete izin vermiyor? gerçi tüm kutucukların dolmasını zorunlu koşacağımız için bu ihtiyaca gerek kalmayacak.

bir de bu kodlara söyle bi şey ekleyebilir miyiz?

1. userform daki tüm verilerin doldurulmasını zorunlu kılabilir miyiz?

yani kutulardan bir tanesi boş kaldığında ve kaydet e tıklandığında bize "tüm kutucukları doldurmalısınız" şeklinde bir uyarı verse ve tümü dolduktan sonra kaydetmeye izin verse?

2. userform dan yalnızca isim seçip kaydet e bastığımızda hata mesajı veriyor. bunun önüne geçebilir miyiz?

3. belittiğiniz seçilebilen tarih girdiğimizde o kısmı temizleyemiyoruz? backspare veya delete izin vermiyor? gerçi tüm kutucukların dolmasını zorunlu koşacağımız için bu ihtiyaca gerek kalmayacak.

Dosyayı güncelledim.
2 nolu mesajdan indirebilirisiniz.:cool:

süper olmuş ellerinize sağlık

kodların arasında bulunan "For i = 1 To 4" ve "For i = 1 To 3" ün ne anlama geldiğini açıklayabilir misiniz?

size sorarken kendim çözdüm; 1 den 4 e kadar tüm textbox lar ile 1 den 3 e kadar olan tüm combobox lar:)

ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim

süper olmuş ellerinize sağlık

kodların arasında bulunan "For i = 1 To 4" ve "For i = 1 To 3" ün ne anlama geldiğini açıklayabilir misiniz?

Onlar döngü başlangıcıdır.:cool:

Geri