• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

combobox acil yardım ltf.!!!

Excel Vers. ve Dili
2007-Türkçe
Herkese Merhaba,

Benim aşağıdaki konularda sizlerin yardımına ihtiyacım var.

Ek’te yer alan excel sayfasında “C” sütununa yerleştirilen combox içerisine “H” sütununda yer alan verilerin yerleştirilerek seçilebilir hale getirilmesini ve seçili olan satıra combobox’tan seçilen verinin yazılamasını

Bu alana manuel bir şey yazılmasının engellenmesini ve yazılmak istenmesi durumunda ise “Yukarıdan Seçim Yapmalısınız” mesajının eklenmesini

Yardımcı olursanız benimle birlikte 4 kişiyi büyük çok büyük bir sıkıntıdan ve mesai çilesinden kurtaracaksınız.

Çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar,

Çok sıkışık durumdayım. Bana bu konuda ltf. yardımcı olun. 4 kişi birden sizden gelecek yardımı bekliyoruz.

Teşekkürler.

Eğer istene şekil sadece yazdığınız kadarsa Veri Doğrulama ile kolaylıkla yapılır, makroya gerek kalmaz.

NOT: Liste kutusu her bir satır için gelir. Yukarıdaki kullanılmadı.

Ekli dosyalar

herkese merhaba!!! sayın zizi58!!! sorununuz veri doğrulama yöntemi ile çözülebilir,bahsettiğiniz alana ad tanımlama yapın,veri doğrulama menüsünden liste kısmına tanımladığınız alanı yazın hata uyarısı alanınada istediğiniz metni yazın.saygılar!!!

sayın Hüseyin bey!!! cevabınızı görmedim özür dilerim saygılar!!!

Sayın Hüseyin ve Avşavkı yardımlarınız için teşekkür ederiz. Bu şeklide bizi kurtarıyor.

Sağolun varolun.

iyi günler.

Tekrar merhaba,

Hüseyin ve Avşavkı'ına bu konudaki yardımları için teşekkür ediyorum. Satır sayısı az olan verilerimde bu yönetmi kullanacağım.

Ancak şöyle bir sorunum var. Bu yöntem ile çalışacağım dosyanın satır sayısı 4000-5000 arası, dolayısıyla bu yöntem dosya boyutunu bir hayli yükseltiyor (626 kb olan 10,2 mb oluyor.) ve mail atmama engel oluyor.

Başka bir yol varmıdır.

Yardımlarınızı rica ediyorum.

Teşekkürler.

Geri