• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çoklu Yerinekoy

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
BEGIN:VCARD\nVERSION:2.1\nN:Smith;John\nFN:John Smith\nORG:Adobe Systems\nUNVAN:Mühendis\nTEL;CEP TEL:+919876543210\nTEL;İŞ;SESLİ:123456789\nADRES;İŞ:;;Street ABC;Seattle;Washington;98101;US\nE-POSTA;İŞ;İNTERNET:abc@adobe.com\nURL:www.adobe.com\nEND:VCARD

Kalın ve kırmızı renkte olan yerler soldaki ya da sağdaki sütunlarda (ilk satılar için örn:John - A1 satırı , Smith B1 satırı ) bulunan bilgilerle otomatik değiştirmek istiyorum.

Yerinkoy ile bu kadar fazla işlemi nasıl yapabilirim?

Örnek resim
mJObBy.png

Son düzenleme:
Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Ekli belgeyi inceleyiniz.
Belgeye, fareyle buraya tıklayarak da erişebilirsiniz.

Ayrıca, sorularınızı örnek belge üzerinden sorarak daha hızlı ve net çözümlere ulaşabilirsiniz.
Örnek belge özelikleri ve örnek belge yükleme yöntemine ilişkin kısa açıkama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.
.

Ekli dosyalar

Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Ekli belgeyi inceleyiniz.
Belgeye, fareyle buraya tıklayarak da erişebilirsiniz.

Ayrıca, sorularınızı örnek belge üzerinden sorarak daha hızlı ve net çözümlere ulaşabilirsiniz.
Örnek belge özelikleri ve örnek belge yükleme yöntemine ilişkin kısa açıkama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.
.

Hocam öncelikle hoşbulduk ve yardımınız için teşekkür ederim. Örnek dosyayı şuradan indirebilirsiniz : indir

İnşallah anlatabilmişimdir.

Son düzenleme:
Q2 hücresinde aşağıdaki formülü kullanıp aşağı doğru kopyalayınız:

Kod:
="BEGIN:VCARD\nVERSION:2.1\nN:"&B2&";"&A2&"\nFN:"&C2&"\nORG:"&D2&"\nUNVAN:"&E2&"\nTEL;CEP TEL:+"&F2&"\nTEL;İŞ;SESLİ:"&G2&"\nADRES;İŞ:;;"&H2&"\nE-POSTA;İŞ;İNTERNET:"&I2&"\nURL:"&J2&"\nEND:VCARD"

İsterseniz daha sonra Q sütununu kopyalayıp aynı sütuna sadece değerleri yapıştırarak formülsüz metne dönüştürebilirsiniz.

Formülde dikkat etmeniz gereken bir nokta, eğer cep telefonu sütununda + yoksa ve QR kodunda + olması gerekiyorsa formülü bu şekilde kullanın, eğer cep telefonu sütununda ne varsa qr kodunda o olacaksa formüldeki +'yı silin. Tabi ilk durumda yani her cep telefonunun başına + eklenecekse mükerrer ekleme olmaması için cep telefonu sütununda varsa + olan hücrelerdeki +'ları bul/değiştir yöntemiyle silmelisiniz.

Size ve Sayın Ömer BARAN'a mutlu yıllar.

Q2 hücresinde aşağıdaki formülü kullanıp aşağı doğru kopyalayınız:

Kod:
="BEGIN:VCARD\nVERSION:2.1\nN:"&B2&";"&A2&"\nFN:"&C2&"\nORG:"&D2&"\nUNVAN:"&E2&"\nTEL;CEP TEL:+"&F2&"\nTEL;İŞ;SESLİ:"&G2&"\nADRES;İŞ:;;"&H2&"\nE-POSTA;İŞ;İNTERNET:"&I2&"\nURL:"&J2&"\nEND:VCARD"

İsterseniz daha sonra Q sütununu kopyalayıp aynı sütuna sadece değerleri yapıştırarak formülsüz metne dönüştürebilirsiniz.

Formülde dikkat etmeniz gereken bir nokta, eğer cep telefonu sütununda + yoksa ve QR kodunda + olması gerekiyorsa formülü bu şekilde kullanın, eğer cep telefonu sütununda ne varsa qr kodunda o olacaksa formüldeki +'yı silin. Tabi ilk durumda yani her cep telefonunun başına + eklenecekse mükerrer ekleme olmaması için cep telefonu sütununda varsa + olan hücrelerdeki +'ları bul/değiştir yöntemiyle silmelisiniz.

Size ve Sayın Ömer BARAN'a mutlu yıllar.

Hocam teşekkür ediyorum, tam istediğim gibi oldu yukarıdan aşağı doğru çektiğimde/çoğalttığımda kodun bulunduğu satırdaki bilgiler verdiğim metin içerisindeki istenilen yere yerleşiyor. :) :) :)

Ben tam aksini (yani K sütunundaki tam metin içerisinden ilgili bilgileri A:J sütun aralığına ayırmak) istediğinizi düşünmüştüm.

Ben de size ve YUSUF Bey'e iyi yıllar diliyorum.
.

Geri