- Excel Vers. ve Dili
- office 365
Sub yazdır()
'Coder By Security
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True
End Sub
yukarıdaki makro ile ilgili sayfayı ön izleme yaptırmadan aktif yazıcıda yazdırabiliyorum. bu makroya şöyle bir özellik eklemek istiyorum. ekteki dosyanın 2. sayfasının a1 hücresine sayı girince veri sayfasından verileri çekip yukarıdaki makro ile bu ikinci sayfayı yazdırıyorum.sayıyı arttırdıkça sayfa 2'de değişen verileri tek tek yazdırıyorum. benim istediğim ise yukarıdaki makroya ek yapmak sureti ile oluşturulacak makroyu çalıştırdığımda;
1-a1 hücresine önce 1 sayısının girilmesi, sonra sayfa 2 nin yazdırılması,
2-a1 hücresine 2 sayısının girilmesi, sonra sayfa 2 nin yazdırılması,
3-a1 hücresine 3 sayısının girilmesi, sonra sayfa 2 nin yazdırılması,
... bu şekilde a10 hücresindeki en son sayı da a1 hücresine girilip veri sayfasından verilerin çekilmesi sureti ile sayfa 2 nin yazdırılarak makronun tamamlanması.
bu şekilde bir makro için yardımcı olabilir misiniz.
'Coder By Security
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True
End Sub
yukarıdaki makro ile ilgili sayfayı ön izleme yaptırmadan aktif yazıcıda yazdırabiliyorum. bu makroya şöyle bir özellik eklemek istiyorum. ekteki dosyanın 2. sayfasının a1 hücresine sayı girince veri sayfasından verileri çekip yukarıdaki makro ile bu ikinci sayfayı yazdırıyorum.sayıyı arttırdıkça sayfa 2'de değişen verileri tek tek yazdırıyorum. benim istediğim ise yukarıdaki makroya ek yapmak sureti ile oluşturulacak makroyu çalıştırdığımda;
1-a1 hücresine önce 1 sayısının girilmesi, sonra sayfa 2 nin yazdırılması,
2-a1 hücresine 2 sayısının girilmesi, sonra sayfa 2 nin yazdırılması,
3-a1 hücresine 3 sayısının girilmesi, sonra sayfa 2 nin yazdırılması,
... bu şekilde a10 hücresindeki en son sayı da a1 hücresine girilip veri sayfasından verilerin çekilmesi sureti ile sayfa 2 nin yazdırılarak makronun tamamlanması.
bu şekilde bir makro için yardımcı olabilir misiniz.