• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çoklu Veri Makro oluşturma

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Plus 2013
Merhaba,

Excel'de formüllediğim Performans raporunu Makro ile sadeleştirmek istiyorum. Orjinal dosyamda yaklaşık 200.000 satırdan veri çektiğimden dosya çok kasılmakta.

Makro bilgimde bu anlamda çok zayıf.

Yıl Performans sayfasında A Sütunundaki tanımların karşılığına "2018 Performans Detay" sayfasından;

B - C - D - E ve F sütunlarındaki Sorgula Başlıklarına göre verileri çekmek istiyorum.

Yardımınız olabilirse çok sevinirim

Tşk,

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Yardımınız olabilirse çok sevinirim.

Tşk,

Merhaba

Merhaba,

Forumlarda gezerek ihtiyacımı belli ölçüde giderdim.

Ancak, aşağıdaki kodları yazdıktan sonra "YılPerformans" sayfasında A sütunundaki 21 satır görev tanımı ile veri çağırmam sınırlı kalmasını istesemde "2018PerfromnsDetay" sayfasındaki 300 satır kadar veri aramakta.

Ayrıca C sütununda #DIV haası yerine veri oka sıfır getirmek istiyorum.

Aşağıdaki kodlamada ne hata yaptığımı belirtip, düzeltmemde yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Sub TOPLACARP()
satır = Sheets("2018PerformansDetay").Cells(300, 5).End(xlUp).Row
For A = 6 To satır
SEC1 = Sheets("YılPerformans").Cells(A, 1)
Sheets("YılPerformans").Cells(A, 2) = Evaluate("SUMPRODUCT((2018PerformansDetay!E2:E300=""" & SEC1 & """)*(2018PerformansDetay!O2:O300))")
Sheets("YılPerformans").Cells(A, 3) = Evaluate("SUMPRODUCT((2018PerformansDetay!E2:E300=""" & SEC1 & """)*(2018PerformansDetay!v2:v300))/SUMPRODUCT((2018PerformansDetay!E2:E300=""" & SEC1 & """)*(2018PerformansDetay!v2:v300>0))")
Sheets("YılPerformans").Cells(A, 4) = Evaluate("SUMPRODUCT((2018PerformansDetay!E2:E300=""" & SEC1 & """)*COUNTA(INDIS(2018PerformansDetay!C2:C300)))")

Next

End Sub

Ekli dosyalar

Geri