• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çoklu toplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wheter
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excell 2003
merhaba arkaşlar aşağıdaki konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz.

soru:
her satırda bulunan en büyük sayıyı bulup toplam olarak bana verecek bir formül arıyorum

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sorunuz net değil. En büyük sayıyı toplama yapılacak.
En büyük sayıyı verir.
Kod:
=MAK(C3:D14)

merhaba arkaşlar aşağıdaki konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz.

soru:
her satırda bulunan en büyük sayıyı bulup toplam olarak bana verecek bir formül arıyorum

Merhaba, asagidaki sekilde formulu girerek ctrl + shift + enter kombinasyonu ile formulden cikiniz.

Kod:
=SUM(IF(C1:C12>D1:D12,C1:C12,D1:D12))

mustafa bey formulde yanlışlık olabilrmi sonucu çıkarmıyor

formulden ctrl + shift + enter ile cikarsaniz dogru sonucu verir, bunu ustteki mesajimada yazmistim bu sekilde denediniz mi ?

mustafa bey denemiştim fakat olmamıştı.Formulde zannedersem virgüller noktalı virgül olması gerekiyordu o şekilde yaptım sonuç verdi
yardımlarınız için teşekkürler

Merhaba, bolgesel secenekelriniz Turkce ise ayraclar noktali virgul olacaktir, versiyon dili Turkce olan arkadaslarin Turkce kullandiklarini dusunerek daha ozenli yardimci olmaya calisiyorum aslinda.

Sorununuzun cozulmesine sevindim, iyi calismalar.

merhabalar forma yeni katıldım bir sorum olacaktı inşallah bana yardımcı olacak arkadaşlar vardır...sorum şu excel sayfasında personel mesai saatlerini yazan saat fomatında bir tablom var saat formatı olarak artı yazılam bütün saatleri yazıyor 02:00 gibi ancak bunu eksi -02:00 olarak yazdığımda tablo kabul etmiyor ve toplamdan düşmüyor inşallah bana yardımcı olursunuz şimdiden teşekkürler...

Geri