• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çoklu sütun eşleştirme

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhabalar 2 Adet Excel dosyam var birinde Barkod,Ürün Adı,Fiyat Sütunları var Diğerinde ise yine aynı sütünlar var fakat Fiyat sütunu boş şimdi ben ilk dosyamdaki Barkod,Ürün Adı sütunlarındaki değerleri diğer dosyamdaki Barkod,Ürün Adı sütunlarındaki değerlerle eşleştirip eşleşenlerin fiyatlarını fiyatı olmayan sütuna yazdırmak istiyorum. Yardımcı olabilirmisiniz.

dosyanızı ekleyin çözelim

düşeyara fonksiyonu ile çözülür

Evet hocam düşeyara ile oluyor yani ikişer sütunu eşleştirip parasını yazacağız örnek yazsanız hallederiz dosya firma bilgisi olduğu için gönderemiyorum.

sayfalardaki dataları boşaltıp 1 örnek satır bırakırsanız çözülür yoksa sütun çalışma sayfası ve sorgulanacak data nerede bilmeden yazmak mümkün değil

=DÜŞEYARA(A2;Sayfa1!A:C;3;YANLIŞ)

kolay gelsin

Son düzenleme:
formülü sayfa 2 deki c1 hücresine yapıştırıp aşağı doğru çekin

Bir eksiklik var yada daha doğrusu bir izah daha yapmalıyım usta bir şart var oda Barkod ile ürün adı tam eşleşmeli ki fiyatı yazsın şöyle izah edeyim 1 Nolu Excel Dosyamda Barkod = 123456 Ürün Adı : Darbeli Matkap 2 Nolu Excel Dosyamda ise Barkod = 123456 Ürün Adı : Darbeli Matkaplar şimdi burada ne oldu 2 nolu Excel dosyamda Ürün adım değişti böyle olunca fiyatdada sıkıntı doğabilir düşüncesiyle her iki excel dosyasında Barkod ve Ürün Adı aynı olanların fiyatını yazsınki Rakamsal bir hataya düşmeyelim bunu elde etmeye çalışıyorum.

barkod her ürün için benzersizdir ama

Doğru söylüyorsun üstad fakat işte elimde ki excel dosyalarında barkodu farklı olanlar var mantık hatası yapmışlar 120.000 satır bilgi var hata yapmadan yada minimize ederekten böyle kompleksli çalışmam lazım 1 nolu excel dosyasındaki 2 sütun bilgiyi 2 nolu dosyayla eşleştirip fiyat bilgisi olan dosyadan fiyat bilgisi olmayan dosyaya yazdırmam gerek

=EĞER(Sayfa1!A2=Sayfa2!A2;EĞER(Sayfa1!B2=Sayfa2!B2;Sayfa1!C2;"EŞLEŞME SORUNU"))

Süpersin Allah razı olsun teşekkür ederim...

Geri