• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çoklu sorgulama ile değerleri yerine koyma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan incsoft
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office Ev ve İş 2021 - Türkçe
Otomatik olarak belirtilen alanlardan verileri koşullu aktarmak için en uygun yöntem sizce hangisidir arkadaşlar? Çoklu sorgulama var. Mesela gün cuma değer v2 ise şu hücreden al değilse burdan al gibisinden. Umarım örneğimde detaylıca anlatabilmişimdir. Yeşil ile çıkmasını isteklerimi anlatmaya çalıştım.

Ekli dosyalar

=EĞER(HAFTANINGÜNÜ(B2)=6;(EĞER(ARA(H2;DATA!E:E)=H2;ARA(H2;DATA!E:E;DATA!D:D)));EĞER(ARA(H2;DATA!E:E)=H2;ARA(H2;DATA!E:E;DATA!C:C)))

böylede olmuyor arkadaşlar...

Yokmu bir çözüm arkadaşlar.. Başka metodlar deniyorum olmuyor nedense.

Değerli Arkadaşım,

Dosyanızı indirdim ve inceledim. Ama taleplerinizin ne olduğunu anlayamadım.
Daha açıklayıcı bilgi verirseniz, yardımcı olmaya çalışalım.

Selamlar...

Değerli Arkadaşım,

Dosyanızı indirdim ve inceledim. Ama taleplerinizin ne olduğunu anlayamadım.
Daha açıklayıcı bilgi verirseniz, yardımcı olmaya çalışalım.

Selamlar...

Arkadaşlar C sütununa verileri DATA kısmından getirtmek istiyorum. Burada tek istediğim CUMA günleri V2 olanları sadece DATA C sütünundan buldurmak olacaktır. İşleyiş şu şekilde olacaktır,

Duruş tarihinin günü eğerki cuma ise , vardiya da V2 ise , işyerini DATA A sütunundan sorgula DATA C karşılığını yaz değilse DATA B karşılığını getir.

Buradada Duruş tarihi , Vardiya , İşyeri alanlarını da VERİ kısmından farklı metodla getirtmek isterim ancak yapamadım.
Buna başka bir çözüm olmazsa bu şekilde en son bir buton koyarak sorgulama yaptığı alanları sadece farklı bir sayfaya birebir aktarabilirmiyim? Mesela bugünkü verilere göre =A1:J196 aralığını farklı bir alana koplayaması gerekmektedir.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar

=EĞER(VE(HAFTANINGÜNÜ($B2;2)=5;$D2="V2");DÜŞEYARA($H2;DATA!$A$1:$C$256;3;0);DÜŞEYARA($H2;DATA!$A$1:$C$256;2;0))

formülüyle yaptım ancak verileri dışarı aktaramıyorum. Mesela dolu olanları D:\TABAN.XLS dosyasına aktarmak için nasıl bir macro kullanabilirim?

Teşekkürler..

Geri