• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çoklu sayfalardan iki tarih arası toplamı

Excel Vers. ve Dili
2003
türkçe
Merhaba arkadaşlar;

ekte sunduğum dosyada 13 sayfa bulunmakta ve bu 13 sayfanın 12 tanesi herbir ayları temsilen içinde veriler bulunuyor. ben kısmen bir formul yazdım yeterli gelmedi. yazdığım topla.çarpım formülünde sadece 1 ay için yapabildim oysaki ben bütün ayları kapsamasını istiyorum. kolay gelsin

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
inceledim ama bu formuller olmuyor yurttaş bey dosyayı açıp bir inceleseydiniz daha iyi anlayabilirsiniz.

inceledim ama bu formuller olmuyor yurttaş bey dosyayı açıp bir inceleseydiniz daha iyi anlayabilirsiniz.

.

Açmadığımı nereden biliyorsunuz?

Pek çok yoldan yapılabilir.

Ancak zamanım yok.

Ayrıca verdiğim yerlerdeki örnekleri 21 dakikada nasıl inceleyebildiniz?

İlginç...

.

yurttaş bey 21 dakika çok uzun bir zaman gerçekten inceledim denedim olmuyor. Ayrıca sanki beni suçlar gibisiniz. sonuçta bu dosya bana ve bundan sonra örnek tekil edecek bir doya bende işimin hemen görülmesi için inceledim. işiniz çoksa yapmassınız. dosyaya bakmadınız çünki görüntülenme 0 diyordu. o yüzden kibar bir dille size söyledim. yinede ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

yurttaş bey 21 dakika çok uzun bir zaman gerçekten inceledim denedim olmuyor. Ayrıca sanki beni suçlar gibisiniz. sonuçta bu dosya bana ve bundan sonra örnek tekil edecek bir doya bende işimin hemen görülmesi için inceledim. işiniz çoksa yapmassınız. dosyaya bakmadınız çünki görüntülenme 0 diyordu. o yüzden kibar bir dille size söyledim. yinede ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

.

Benim size yalan söyleyecek durumum yok.

Ama siz verdiğim linklerdeki örnekleri inceleyip anlayabilmeniz için bu seviyenizle en az bir gün incelemeniz gerekir.

Kaldı ki şu anda bile indirme 3 gözüküyor. Kim yalan söylüyor? Ben mi? Siz mi?

Sizin ki de herkesi kendim gibi bilirim örneği...

Daha fazla polemiğe de girmek istemiyorum.

Konu burada kapansın lütfen.

.

evet bu güzel ortam ve sayfada bu tür polemiğe bende girmek istemiyorum. benimde size yalan söyleyecek durumum yok moderatör bey konuyu kapatalım. hatta moderatör olarak bu konuyu komple kapatın yeterli gelmesse alihan43 nickini da kapatın.

Ali arkadaş, gönderdiğiniz dosyada her sayfa ayları mı gösteriyor? Yani 1-12 sabit mi? Eğer öyle ise sadece tek sayfada çözebiliriz.

evet her sayfa ayları gösteriyor. 1. sayfa ocak ayı 2. sayfa şubat ayı 3.sayfa mart ayını........ 12. sayfa da aralık ayını gösteriyor. yanlız örnek dosyada ben bütün ayları ocak gibi göstermişim ilk mesajımdaki örnek dosyayı düzelttim ilginize teşekkür ederim.

Arkadaşım, anladığım kadarıyla bir şeyler yaptım.

Toplam sayfasında girdiğin tarih aralığına göre her ay sayfasında toplam aldırdım. Örneğin; 1 Ocak - 10 Şubat girersen hangi müşteri numarasını yazmışsan o müşteri karşısında Ocak ayının tamamını, Şubat ayının ise ilk 10 gününün toplamını alıyor. En son toplam sayfasında ise bu toplamların toplamını alıyor. Bir incele istersen.

Ama şunu belirtmek isterim. Yaptığım yöntem tamamen senin vermiş olduğun örneğe göre bir uyarlanmış bir yöntem. Excel'de bu tarz yapılar için daha pratik çözümler mevcut. Zaten amaçta bu. Örneğin bu iş Pivot Table ile daha kolay halledilebilir. Ama her Ay'ı ayrı bir sayfada yapmışsın. O yüzden ellemedim.

Bu arada, sadece Nisan'a kadar formül ekledim. Gerisini sen eklersin. :)

Ekli dosyalar

Sayın Unbelieving
Öncelikle göstermiş olduğun ilgi ve emeğine teşekkür ederim. Evet istediğim gibi olmuş ancak her sayfada toplam aldırmadan formül yazabilirmiyiz. eğer yazamassak bu şekli ilede iyi. birde sırf merakımdan soruyorum her ayın sonuna toplam formülü yazarken 3 adet (ad tanım)lamışsın. prBasTar, prBittar ve prMno diyerek. bu pr anlamları nedir. ? teşekkür ederim.

Ayrıca Pivot tableden yapmak istemedim çünki çok karışık.

Ben genelde hücre adlarına programatik bir isim vermek istediğimde isimlerin başına ön ek olarak pr, ls, tb gibi ifadeler ekliyorum. Yani pr;Parametre, ls;Liste, tb;Tablo gibi. :) Böylece kodlama yaparken pr yazınca parametre olarak tanımladığım alanlar listeleniyor. Benim için pratik bir yöntem. Ektra bir durum değil. :)

Bu arada vaktim olmadığı için en hızlı şekilde bu yöntem geldi aklıma. İlk fırsatta tekrar bakarım. Farklı bir yöntem bulursam paylaşırım.

Kolay gelsin.

Teşekkür ederim sayın unbelieving

Geri