• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çoklu kritere göre denklenen değeri getirmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan KMLZDMR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE EXCEL
Merhaba Değerli Site arkadaşları
Ekli sıkıştırılmış dosyada iki sayfa bulunmaktadır. (EXCEL 2003 kullanmaktayım.)
çoklu kritere göre denklenen değeri getirmek
1- İhtiyaç:
"2017asgari" sayfasında belirli tiplere göre 1,2,3 kriterler var (3. kriter kendi içinde 4 sütuna ayrılmaktadır.) "LİSTE" sayfasındaki 1,2,3 ncü kriterler dikkate alınarak "2017asgari" sayfasındaki kriterlere uygun denkleşen değeri "liste1 sayfasındaki formül sütunundaki yere bulunan değerin getirilmesi gerekmektedir.

2- ihtiyaç: 1. ihtiyaçtaki değer getirilince "liste" sayfasındaki c,d,e,f sütunlarına göre % eklentilere buna eklenecek(başka sütunda da hesaplama yapılabilir.)

Not: ekli dosyada bütün açıklamalar yapıldı.
Lütfen gerekli formülü / fonksiyonu oluşturabilir misiniz? Yardımcı olur musunuz?

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Merhaba.

Q5 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın ve liste boyunca kopyalayın.
Formülün;
-- kırmızı kısmı 2017 ASGARİ sayfasındaki değeri bulur,
-- mavi kısmı ise N, O ve P sütunlarına göre bir anlamda katsayıyı bulur.
(tabi asıl değer + (asıl değer*oran)'ın anlamı, asıl dağar * (1+oran) 'dır)
N, O ve P sütunundaki hücreler için ben sadece DOLU/BOŞ şeklinde formüle ettim, yani o sütunları istediğiniz şekilde doldurursunuz,
-- yanlış anlamadıysam, formül sonucunun BOŞ olmasını istediğiniz seçenek sadece I ya da L sütununun BOŞ olması durumuyla ilgili.
.
Kod:
=[SIZE="4"][B]EĞER(YADA(I5="";L5="");"";[/B][/SIZE][COLOR="Red"]KAYDIR('2017ASGARİ'!$A$1;TOPLA.ÇARPIM(('2017ASGARİ'!$A$3:$A$21=$I5)*('2017ASGARİ'!$B$3:$B$21=$L5)*(SATIR('2017ASGARİ'!$A$3:$A$21)))-1;ARA(M5;{0;1;4;10};{2;3;4;5}))[/COLOR]*[COLOR="Blue"](1+(((N5<>"")*N$3)+((O5<>"")*O$3)+((P5<>"")*P$3)))[SIZE="4"][B][COLOR="Black"])[/COLOR][/B][/SIZE][/COLOR]

Sayın Ömer Baran üsdadım. Çok Teşekkür ederim. Saygı ve selamlarımı sunarım.Görüşmek dileğiyle.

Geri