• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çoklu etopla

Excel Vers. ve Dili
office 2003
merhaba arkadaşlar sizden imkansız gibi görünen bir formül hakkında yardım istiyorum bana bir yol gösterirseni çok sevinirim problemi ek te bulabilirsiniz ne yapmaya çalıştığımıda oraya yazdım şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Biz uğraşırken siz konu başlığınızı sorunu özetleyecek şekilde değiştirin isterseniz.

Merhaba,

Filtre ile gerekli süzme işlemini gerçekleştirin
Filtrelemeden bağımsız bir hücreye formülü uygulayın
Kod:
=ALTTOPLAM(9;G2:G10)

toplam rakamın olmasını istediğiniz yere =ALTTOPLAM(9;G2:G100) yazarsanız filtrelediğiniz değerin toplamını alırsınız

Merhaba,
Konu başlığınızı konu içeriğine uygun düzenleyiniz. Forumun amacı yardımlaşma ve paylaşma. Yardım demenize gerek yok.

süzme işlemini formül ile yapma

teşekkür ederim arkadaşlar ama ek te gördüğünüz liste gün geçtikçe çogalıyor ve ben ilave edilen kg ların otomatik olarak hangi renk hangi iplik arttı ise hanesine toplanmasını istiyorum mümkünmüdür

Ama hala başlığı değiştirmediniz:( Örneğin çok etopla gibi bir başlık kullanabilirsiniz.

Başlık değiştiğine göre ekteki örneği inceleyiniz.
Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

teşekkür ederim bedri bey,
aslında benim istediğim formül muhakkak vardır ama ben bir türlü sizlere ne istediğimi izah edemedim yani ben anlatamadım aslında sizler için çok basit birşey belki keşke sizlere ne istediği göstererek anlatabilseydim

Alternatif olarak, her satırda, o satırdaki ipliğin, o satıra kadarki (o satır dahil) genel toplamı için ekteki dosyayı inceleyebilirsiniz.

Eğer her satırda o ipliğin son toplamını görmek istiyorsanız ise H2 hücresindeki formül aşağıdaki gibi olmalıdır:

=ÇOKETOPLA($G:$G;$D:$D;D2;$E:$E;E2)

Ekli dosyalar

Siz 2003 kullanıyorsunuz herhalde, şimdi indirdim sorun yok.

Merhaba çok e toplada en fazla 2 ölçütü yerine getirebiliyor benim en az üç ölçütle toplama yapmam gerekiyor. Örnegin
personel,kredi kartı ve mayıs ayı içerisinde olan satışların toplamı gibi.
Personel,nakit,mayıs
müşteri,nakit,mayıs
bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş varmı.

Merhaba çok e toplada en fazla 2 ölçütü yerine getirebiliyor benim en az üç ölçütle toplama yapmam gerekiyor. Örnegin
personel,kredi kartı ve mayıs ayı içerisinde olan satışların toplamı gibi.
Personel,nakit,mayıs
müşteri,nakit,mayıs
bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş varmı.

Excel yardımına göre (office 2007) ÇOKETOPLA'da 127 adet koşul belirtilebilir:
  • ölçüt_aralığı2, ölçüt2, … İsteğe bağlı. Ek aralıklar ve bunlarla ilişkilendirilmiş ölçütler. En çok 127 aralık/ölçüt çiftine izin verilir.

Alttoplam

Alttoplam işinizi çözmüyor mu?

Ekli dosyalar

Geri