• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

coklu eger kodu

Excel Vers. ve Dili
Excell 2003 türkçe
Merhaba arkadaslar benim ocak1 den 31 aralik a kadar isimleri olan sayfalarim var bunlara kod ile kopru atamam gerek yalniz teker teker yapmak cok zaman aliyor ve uzun bir kod yazmam gerekiyor.kisaca soyle olmasi gerek eger a1 hucresinde ocak yaziyor ise 1 isimli butona basinca ocak1 adli sayfanin acilmasi gerek eger subat yaziyorsa subat 1 adli sayfanin acilmasi gerek ve 31 e kadar butonlar var yardimci olursaniz sevinirim

Sayfa isimleriniz aşağıdaki gibiyse önereceğim kod sonuç verecektir. Bu arada kullanacağınız butonların üzerinde 1-2-3....31 şeklinde sayısal değerler bulunmalıdır. Kod bu düzene göre çalışmaktadır.

Ocak1
Ocak2
....

Kod:
Sub Sayfaya_Git()
    On Error Resume Next
    Set Buton = ActiveSheet.Shapes(Application.Caller)
    Sheets(Range("A1").Value & Buton.AlternativeText).Select
End Sub

Hocam tesekkur ederim boyle olmasini istemezdim cok ugrastim kendim yapamadim balik tutmayi guzel ogretiyorsunuz bende ogrenecem insallah tesekkur ederim ilk firsatta deneyip sonuc bildirecegim

sayfaya git kodu calismadi

Hocam kodu calistirdim fakat sayfaya gitmedi sayfalarin uzerinde ayni sekilde ocak 1. Ocak 2 yazili butonlarda da ayni sekilde 1- 2- 3 ve 31 e kadar devam etmekte

Yeni bir dosya açtım
Dosyaya yeni sekmeler/sayfalar ekledim ve adlarını Ocak1, Şubat1, Aralık15 vs yaptım
Boş bir sayfaya Düğmeler ekledim
Düğme isimlerini (metnini) 1, 2, 3, 15 gibi değiştirdim
Korhan Bey'in verdiği makroyu dosyadaki bir modüle ekledim
Sayfaya eklediğim düğmelere sağ tıklayıp makro ata dedim ve Sayfaya Git makrosunu seçtim
Bu düğmelere tıklarığımda aynen istediğiniz gibi istenen sayfaya gitti.
Yani kodlar çalışıyor. Eğer sizde çalışmıyorsa bu şekilde yapmamışsınızdır ya da dosya yapınız bizim anladığımız/anlattığınız gibi değildir.

Geri