• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çoklu Düşey Arama

Excel Vers. ve Dili
2013 EN
Merhaba,

Ekli dosyada data bölümünde kişilerin 12 aylık ciro hedefleri bulunmakta. Amaç özet kısmında yer alan Ay bilgisine göre yine özet kısmındaki tabloda hedef bölümüne ilgili verinin gelebilmesi.

Desteğinizi rica ederim üstadlar.

http://s3.dosya.tc/server13/onpaui/liste.xlsx.html

(altın üyeliğim bitmiş, yeniden aldım ancak henüz aktiflenmedi)

Teşekkürler.

Özet sayfasındaki tabloda HEDEF hücresine şu formülü yazın ve aşağı doğru kopyalayın. Bu sayede B1 hücresindeki ay ismi değiştikçe Data sayfasından ona göre veri çeker.

Kod:
=DÜŞEYARA(G2;data!$A$2:$M$14;EĞER(özet!$B$1="OCAK";2;EĞER(özet!$B$1="ŞUBAT";3;EĞER(özet!$B$1="MART";4;EĞER(özet!$B$1="NİSAN";5;EĞER(özet!$B$1="MAYIS";6;EĞER(özet!$B$1="HAZİRAN";7;EĞER(özet!$B$1="TEMMUZ";8;EĞER(özet!$B$1="AĞUSTOS";9;EĞER(özet!$B$1="EYLÜL";10;EĞER(özet!$B$1="EKİM";11;EĞER(özet!$B$1="KASIM";12;13))))))))))))

Aşağıdaki formüllerden birini deneyiniz:

Kod:
=İNDİS(data!$B$2:$M$14;KAÇINCI(G2;data!$A$2:$A$14;0);KAÇINCI($B$1;data!$B$1:$M$1;0))

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((data!$B$1:$M$1=$B$1)*(data!$A$2:$A$14=$G2)*data!$B$2:$M$14)

Aşağıdaki formül dizi formülüdür. Hücreye girildikten sonra Enter ile değil CTRL+SHIFT+ENTER ile hücreden çıkılmalıdır:

Kod:
=KAYDIR(data!$B$2:$M$14;KAÇINCI($G2;data!$A$2:$A$14;0)-1;KAÇINCI($B$1;data!$B$1:$M$1;0)-1)

Öncelikle çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi yaparak tabloyu çalışır hale getirdim.

Ek olarak bir soru daha sormak isterim, hedefleri o tablodan çekiyorum ancak cirolar aylık ayrı sheetlerde yer almakta.

Ekli dosyada gösterdiğim bölümde ay ve kişiye göre belirtilen kriteri getirebilmem için ne yapmalıyım?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

İlgili ayın hangi sütunu toplanacak?

N2 için:

Kod:
=ETOPLA(DOLAYLI($B$1&"!$B$4:$B$400");$L2;DOLAYLI($B$1&"!$G$4:$G$400"))+ETOPLA(DOLAYLI($B$1&"!$B$4:$B$400");$L2;DOLAYLI($B$1&"!$h$4:$h$400"))

Geri