• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çoketopla

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cakto
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cakto

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Arkadaşlar sorunumla ilgili arama yaptım ama bulamadım.
çoketopla kullanırken aynı kolonda 2 ölçüt vermem lazım.
Yani a kolonunda aylar var ise hem ocak hem şubat ayının verilerini toplatmam lazım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Sayın arkadaşım sorunuz biraz kapalı şöyle ki A sütununda tarihler yazılı ancak tarihler hangi formatta yazılmış Ocak, Şubat şeklinde mi yoksa 01.01.2014 şeklinde mi, Ayrıca bunların karşısındaki toplatmak istediğiniz veriler hangi sütunda?
Dosyanızı buraya eklerseniz veya bunları cevaplarsanız size daha çabuk cevap verirler.

Ekteki dosyada ocak ve şubat aylaırında kaset üretimlerinin toplamını bulursam sorunum çözülür. Bunu çoketopla ile yapmalıyım.

Ekli dosyalar

dosyanızı ekledim inceleyebilirsiniz.iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Tşk ederim çözüm oldu.ben hep tek komutta yapmaya odaklandım.
Yinede merakımdan soruyorum tek komutta olabilir mi?

tek komutta bende denedim ama yapamadım.ustalara sormak lazım.

Yanlış bilmiyorsam ÇOKETOPLA fonksiyonu dizi mantığı ile çalışmıyor. Bu sebeple tek komutla yapılabileceğini zannetmiyorum.

Eğer TOPLA.ÇARPIM ile çözüm isterseniz alternatif çözümler üretilebilir.

1. Alternatif;

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((EĞERSAY(E2:F2;A2:A13))*(B2:B13=G2);(C2:C13))

2. Alternatif;

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(((A2:A13=E2)+(A2:A13=F2))*(B2:B13=G2)*(C2:C13))

Gerçekte kullanacağım dosya çok büyük. Sistemi de çoketopla üzerine kurdum. dolayısı ile y.selim arkadaşımın çözümü ile devam edeceğim. Her seferinde değişken kadar toplama yaptıracağım.
Ama ölçüt de YADA fonksiyonunu kullanmanın bir yolu olmalı diye düşünüyorum.

Ayları elle manuel olarak metin olarak mı yazıyorsunuz, tarih formatında mı ayarlıyorsunuz?

Bu örnekte metin olarak yazdım. Üretim yerlerine göre de ölçüt vereceğim için çözümde de metin olarak ihtiyacım var.

Tarih formatı önemli, gerçek dosyanızda ayları kendiniz elle mi yazıyorsunuz. 01.02.2014 yazdıktan sonra tarih formatından "aaaa" seçip Şubat'mı yazdırıyorsunuz.

verileri SQL den çekiyorum burada alanlarda direk ocak şubat olarak yazılı.

Özet tablo kullanmanızı öneririm. Oldukça işinize yarayacaktır.

Ekli dosyalar

y.selim arkadaşımızın önerisi sorunumu çözdü.
Ben ana sayfa bir rapordan özet tabloya köprü yaptım. Ana sayfa rapordaki değerler de çoketopla ile oluşuyor.
Dolayısı ile çoketopla fonksiyonunda ölçüt verirken yada fonksiyonu kullanabilirse kesin çözüm olur.

y.selim arkadaşımızın önerisi sorunumu çözdü.
Ben ana sayfa bir rapordan özet tabloya köprü yaptım. Ana sayfa rapordaki değerler de çoketopla ile oluşuyor.
Dolayısı ile çoketopla fonksiyonunda ölçüt verirken yada fonksiyonu kullanabilirse kesin çözüm olur.

y.selim bey'in önerisinde devamlı olarak değişkenleri elle değiştirmeniz gerekiyor, hem orda sadece iki ay için olabiliyor. 4 ay için almak isterseniz, formülü genişletmeniz gerekli, aynı anda birkaç veriyi birlikte görmenize de imkan yok.Yinede dosyada çalışan sizsiniz,siz daha iyi bilirsiniz.

Şu anda sorunumu çözdüm. Ama elbetteki kalıcı çözüm lazım. Oda daha önce belirttiğim çözüm.

çoketopla komutunu kullanarak ölçüt de yada fonksiyonunu kullanabilir miyim?

Geri