• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çoketopla

Excel Vers. ve Dili
2010
ürün grubu aynı olan, birimi aynı olan ve dönem arasında olan satışların toplanmasını isitiyorum ama bir türlü yapamadım. çoketopla fonksiyonunu kullandım ama olmadı.
Başlangıç ve bitiş tarihlerini hücreden aldırmayıp direk yazarsam oluyor. Ama hücreden almasını istiyorum. Dönem başını ve dönem sonunu değiştirdiğim zaman toplamların değişmesi gerekiyor.

Ne yapmam lazım. şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,
=TOPLA.ÇARPIM(--(SATIŞLAR!C2:C11=A2)*(SATIŞLAR!A2:A11>=DÖNEM!B1)*(SATIŞLAR!A2:A11<=DÖNEM!B2)*(SATIŞLAR!D2:D11=B2)*(SATIŞLAR!B2:B11="SATIŞ");(SATIŞLAR!E2:E11))
formülünü deneyiniz.

Merhaba,

Sizin formülden giderek hatanızı işaretleyerek gösteriyorum.
Hücre aralıklarını tırnak içine alırsanız bunları hücre gibi değil herhangi bir metin değer olarak görür.

=ÇOKETOPLA(SATIŞLAR!E:E;SATIŞLAR!C:C;A2;SATIŞLAR!D: D;B2;SATIŞLAR!A:A;">=DÖNEM!B1";SATIŞLAR!A:A;"<=DÖNEM!B2";SATIŞLAR!B:B;"SATIŞ")

Yerine aşağıdakini kullanın. Kırmızı bölümlerdeki farklı incelerseniz söylemek istediğimi anlarsınız. Ayrıca hücreleri de $ ile sabitledim.

=ÇOKETOPLA(SATIŞLAR!E:E;SATIŞLAR!C:C;A2;SATIŞLAR!D: D;B2;SATIŞLAR!A:A;">="&DÖNEM!$B$1;SATIŞLAR!A:A;"<="&DÖNEM!$B$2;SATIŞLAR!B:B;"SATIŞ")

Dilerseniz Muhammet Bey'in yazdığı formülü de kullanabilirsiniz.

.

Geri