• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ÇOKETOPLA Formül

Excel Vers. ve Dili
ofis 2010
Merhaba; Çoketopla formülünü normal şekilde kullanabiliyorum. Ancak J sütunundaki kodlara göre tek toplam yapmak istiyorum. O yüzden her bir kod için formülün sonuna + koyarak uzun bir formül oluyor. Bunun yerine J sütundaki kodların 6'sını birden toplama dahil edebilir miyim. Fatura numarasına ana referans, bununla beraber J sütunundaki kodlar alt referans. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• ÇOKETOPLA FORMÜLÜ.png
    ÇOKETOPLA FORMÜLÜ.png
    52 KB · Görüntüleme: 5
  • ÇOKETOPLA.xlsx
    ÇOKETOPLA.xlsx
    30.4 KB · Görüntüleme: 5
Dosyanızda formüller çok yer kaplamasın diye tablolara dönüştürdüm.
İnceleyin lütfen.

Ekli dosyalar

Merhaba; Elinize sağlık çok pratik olmuş. Daha önce birçok formül gördüm ilk defa tablo şeklinde formülün bu şekilde kullanıldığına tanık oldum. Formülün kullanılışını çözebilirsem çok seçenekli işlemlerinde kullanacağım. Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Normal formül yaptığınızda ve formülün başvuracağı listenin uzunluğu sabit değilse ya başvuru aralığını çok fazla tutacaksınız ki formül tüm lsiteyi kapsasın ya da formül içine başvuru adresini tam oluşturacaksınız.

Listenizi tablo olarak formatlayınca excel çalışma sayfası sütunu yerine tablonun sütünunu referans gösteriyorum. Tablonuz uzadıkça formül direk bu sütun yüksekliği kadar satırda işlem görüyor.

Ayrıca, kenarlık, renk yazı tipi vs bir çok biçimi tablo içinde direkt tablo ayarlarından hallediyorsunuz.

Geri