• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ÇOKEĞERSAY yardım

Excel Vers. ve Dili
Office Exel 2016
Ek te örneği bulunan çalışmamda; B sütunundaki Birim isimleriyle Sheet1 deki L sütünundaki sorumlu şube isimleri ve sheet1 planlanan gün sayısını geçtiği gün sayısını gösteren G sütunu ile eşleştirip adet olarak saymasını istiyorum. Yani iki kritere göre saydırmalıyım...Çokeğersay formülü ile Sheet 1 e yardımcı sütüun açtım ve bekleme gün sayısını belirledim ama g sütunu rakamsal veri olduğundna sıfır veriyor..
Öncelikle yardımcı sütun olmadan iki farklı kriteri saydırabilen bir formüle ihtiyacım var yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Formüllerinizde bir kaç hata var.
1- DEVİR DETAY RAPORUNDAKİ formülü şu şekilde yazın =COUNTIFS(Sheet1!$L:$L;$B4;Sheet1!$V:$V;G$3). Siz kriterleri eşleştirdiğiniz, B4 ve G'deki hücreleri kilitlememişsiniz.
2- Sheet 1'de V kolonunda gördüğünüz sayılar tam sayı değil. Çünkü 'NOW' formülünü kullanmışsınız, 'NOW' şu anki saati, dakikayı, saniyeyi verir. TODAY fonksiyonunu kullanmalısınız.

Ekli dosyalar

Formüllerinizde bir kaç hata var.
1- DEVİR DETAY RAPORUNDAKİ formülü şu şekilde yazın =COUNTIFS(Sheet1!$L:$L;$B4;Sheet1!$V:$V;G$3). Siz kriterleri eşleştirdiğiniz, B4 ve G'deki hücreleri kilitlememişsiniz.
2- Sheet 1'de V kolonunda gördüğünüz sayılar tam sayı değil. Çünkü 'NOW' formülünü kullanmışsınız, 'NOW' şu anki saati, dakikayı, saniyeyi verir. TODAY fonksiyonunu kullanmalısınız.
Teşekkürler böylede işimi görüyor fakat... yardımcı sütun olan v sütununu eklemeden; bugünkü tarihten sheet1 B sütunundaki veriyi çıkarıp çokeğersay ile aynı fonksiyonu oluşturabilirmiyiz?

Geri