• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ÇOKEĞERSAY kullanımı

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
arkadaşlar selamlar

aşağıdaki formülü excel 2013 yüklü 2 bilgisayarda deniyorum birinde çalışıtken diğerinde çalışlmıyor acaba nedir çoksa çokepersay 3 tane parametre kontrolü yapamıyormu?

Kod:
=ÇOKEĞERSAY(Çaplar!$B$2:Çaplar!$B$5000;"=Kn";Çaplar!$C$2:Çaplar!$C$5000;">=16";Çaplar!$C$2:Çaplar!$C$5000;"<=19,9")

Merhaba,

Ne yapmak istediğiniz hakkında bilgi verirseniz farklı çözümler sunulabilir.

Mahir bey formülde belirttiğim üzere 3 koşulu sağlayan değerlerin sayısını almaya çalışıyorum excel 2013 kendi bilgiasayarımda sorunsuz çalışıyor fakat usb bellek ile başka yere attığımda çalışmıyor onu çözmeye çalışıyorum.

Formül bu haliyle sorunsuz çalışıyor mu?

Formül ne işlem yapacak ?

--

Mahir Bey dosyam ekteki gibi çaplar kısmından girilen ağaç türü ve çaplara göre rapor sayfasında analiz yapıyorum. Kendi bilgisayarımda rxcel 2007 excel 2013 te sorunsuz çalışıyor baika bilgisayarda çalışmıyor acaba gözden kaçırdığım birşeymi var.

http://www.dosya.tc/server29/pmKwSY/ek.rar.html

şu alan diğer tüm bilgisayarlarda 0 çıkıyor Mahir Bey

W9XzFQL.png

Dosyanıza ulaşamadım. MEB filtresi nedeniyle.
Hesaplama seçeneklerini kontrol ediniz. Otomatik olarak ayarlayın.

--

Mahir bey tekrar baktım hesaplama seçenekleri otomatik olarak ayarlanmış. ulaşabildiğiniz bir yere atayım isterseniz dosyayı..

örneğin en basitinden

Kod:
=ÇOKEĞERSAY(agaclar;B21;caplar;">=16";caplar;"<=19,9")

kendi bilgisayarımda sorunsuz çalışıyorken başka bilgisayarda 0 sonucu döndürüyor.

fakat görüldüğü üzere ben bu fonksiyonda 3 parametre sorgulatıyorum. diğer bilgisayarlarda son daki 3. parametreyi silince çalışıyor bu kısmı çözemedim.

Geri