• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ÇOKEĞERSAY Hakkında

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Merhaba,
FORM1 adlı Sayfa1'de (E, F ve G sütunları kullanılmak üzere) E8:G27 arasında 15,20,30,40,50,75,100 ve 200 değerleri yer alıyor. D8: D27 arasında ise E/K şeklinde cinsiyet belirtiliyor.
Yapmaya çalıştığım; FORM2 adlı Sayfa2'de E5 hücresine "Cinsiyeti Erkek olup herhangi bir satırdan en az bir tane 30 veya üzeri alan kişi sayısını bul"mak. Yani E, F veya G sütunundan en az bir tanesinden 30 veya üzeri alan kişilerin sayısı lazım. Mesela kişi E sütununda 30 almış ve diğerlerinden 30'dan küçük bir değer almış da olsa veya her üçünden de 30 veya üzeri almış da olsa bana onu 1 kişi olarak sayacak formül.
Kod:
=ÇOKEĞERSAY('FORM1'!D8:D37;"E";'FORM1'!E8:E37;">20";'FORM1'!F8:F37;">20";'FORM1'!G8:G37;">20")
formülünü yazdım ama bunda sadece tamamından 30 veya üzeri alanları verdi. Oysa bana herhangi birinden 30 veya üzeri almış olması yeterli.
Teşekkür ederim.

E-F-G sütunları için ayrı ayrı ÇOKEĞERSAY kullanın ve hepsini toplatın.

Kod:
=ÇOKEĞERSAY('FORM1'!D8:D37;"E";'FORM1'!E8:E37;">20")+ÇOKEĞERSAY('FORM1'!D8:D37;"E";'FORM1'!F8:F37;">20")+ÇOKEĞERSAY('FORM1'!D8:D37;"E";'FORM1'!G8:G37;">20")

Ya da;

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('FORM1'!D8:D37="E")*(('FORM1'!E8:E37>20)+('FORM1'!F8:F37>20)+('FORM1'!G8:G37>20)))

E-F-G sütunları için ayrı ayrı ÇOKEĞERSAY kullanın ve hepsini toplatın.

Kod:
=ÇOKEĞERSAY('FORM1'!D8:D37;"E";'FORM1'!E8:E37;">20")+ÇOKEĞERSAY('FORM1'!D8:D37;"E";'FORM1'!F8:F37;">20")+ÇOKEĞERSAY('FORM1'!D8:D37;"E";'FORM1'!G8:G37;">20")

Ya da;

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('FORM1'!D8:D37="E")*(('FORM1'!E8:E37;">20")+('FORM1'!F8:F37;">20")+('FORM1'!G8:G37;">20")))

Üstadım öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. İlk kodu denedim, normalde 8 değerini vermesi gerekiyorken 10 çıktı. İkinci kodda ise hata veriyor. Deminden beri biraz uğraşıp şu şekilde yaptım oldu ama bu defa da çok uzun ve zahmetli oldu: E, F ve G satırları için aynı hizada boş bir hücreye
Kod:
=ÇOKEĞERSAY(E8:G8;">20")
yazdım. Daha sonra onun yanındaki hücreye de
Kod:
=EĞER(L9>0;1;0)
yazdım. Sonra bu ikinci yazdıklarımı TOPLA'dım doğru değeri verdi. Bunun pratiğini bulamadım :(

Kusura bakmayın. Hızlı yazayım derken ikinci önerimde yazım hatası yapmışım. Üstteki mesajımı revize ettim. Tekrar deneyiniz. Olumlu sonuç alamazsanız paylaşım sitelerine dosyanızı yükleyip link verebilirsiniz.

Kusura bakmayın. Hızlı yazayım derken ikinci önerimde yazım hatası yapmışım. Üstteki mesajımı revize ettim. Tekrar deneyiniz. Olumlu sonuç alamazsanız paylaşım sitelerine dosyanızı yükleyip link verebilirsiniz.

Teşekkür ederim Üstadım; ancak o da olmadı, aynı şekilde 10 değerini verdi sanırım 30 veya üzeri olanları ikiden fazla sayıyor. Benim yaptığım da cinsiyete göre sınıflandırmıyormuş sonradan fark ettim :D 5 ayrı sütuna EĞER ile yazarak hallettim sonra da sütunları gizledim, çok teşekkür ederim.

Dediğim gibi örnek dosya eklerseniz tek formülle çözüm üretmeye çalışırız.

Dediğim gibi örnek dosya eklerseniz tek formülle çözüm üretmeye çalışırız.

Teşekkür ederim Üstadım, bunu bir şekilde forum vesilesi ile hallettim o nedenle eklemedim. Bir de makro ile değil de sadece fonksiyonlar yardımı ile olsun istiyordum onu da forumdan baktığım örneklerle hallettim. Tekrar tekrar teşekkür ederim :)

Geri