• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

çok verili bir tablodan seçmeli grafik çizimi

Excel Vers. ve Dili
2003
ingilizce
değerli forum dostları,

sizden pivot table ile yapamadığım bir tablo için yardım rica ediyorum.
-büyük bir tabloda firmalar var bu firmalara ait veriler (ORAN veya KATSAYI) var
-istenilen firma veya firmalar seçilecek, değişken parametre seçilecek (tarih aralığı da seçilebilirse bu çok daha iyi olur)
- bu 3 seçim kriterine bağlı olarak ORAN veya KATSAYI eğrisi (birden fazla firma seçildiyse eğrileri) çizilecek.
-bu işlemler tek bir grafikte olacak

örnek bir tablo ektedir.
yardımlarınız için teşekkür ederim.
sağlıcakla kalın

Ekli dosyalar

değerli forum dostları,

sizden pivot table ile yapamadığım bir tablo için yardım rica ediyorum.
-büyük bir tabloda firmalar var bu firmalara ait veriler (ORAN veya KATSAYI) var
-istenilen firma veya firmalar seçilecek, değişken parametre seçilecek (tarih aralığı da seçilebilirse bu çok daha iyi olur)
- bu 3 seçim kriterine bağlı olarak ORAN veya KATSAYI eğrisi (birden fazla firma seçildiyse eğrileri) çizilecek.
-bu işlemler tek bir grafikte olacak

örnek bir tablo ektedir.
yardımlarınız için teşekkür ederim.
sağlıcakla kalın

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Sn. Yurttaş,
yardımınız için teşekkür ederim.
tarih ve verileri satırdan sütuna dönüştürmek aklıma gelmemişti.

sağlıcakla kalın

Sn. Yurttaş...

Sn. Yurttaş,

yolladığınız tablo tam işime yarayacak bir tablo.
fakat bir sorun var. ben örnek tabloyu firma sayısını çok kısa tutarak yollamıştım. yani küçük bir tablo oldu.aslında firma sayısı çok daha fazla.
tabloyu sheet-1 deki gibi genişletirsek aynı değişikliği hazırladığınız pivot tablosuna nasıl aktarırız ?
ekte genişletilmiş bir tablo bulunmaktadır.
sağlıcakla kalın

Sn. Yurttaş,

yolladığınız tablo tam işime yarayacak bir tablo.
fakat bir sorun var. ben örnek tabloyu firma sayısını çok kısa tutarak yollamıştım. yani küçük bir tablo oldu.aslında firma sayısı çok daha fazla.
tabloyu sheet-1 deki gibi genişletirsek aynı değişikliği hazırladığınız pivot tablosuna nasıl aktarırız ?
sağlıcakla kalın

.

Nerede dosya?

.

Sn. Yurttaş,

iş yoğunluğundan dosyayı eklemeden yollamışım.

yardımınız için tekrar teşekkür ederim
sağlıcakla kalın

Ekli dosyalar

.

Tablonuzun şeklini neden bu şekilde tuttğunuzun mantığını anlamış değilim.

Siz onu (isterse 1 milyon satır olsun) benim verdiğim biçime getirin. bunu bir kez yapacaksınız, ama sonra rahat edeceksiniz.

.

sayın Yurtdaş,

son 1 yıla ait (yaklaşık 300 iş günü) veri birikimi var.
her güne ait 145 adet firma var
her firmaya ait iki adet değer var
sizin yaptığınız gibi bunları alt alta "elle" dizmeye kalkarsam 300x145=435.000 adet veriyi alt alta yazmam gerekecek.

firma isimlerinin olduğu esas tabloyu eke koyuyorum. sadece rakamlar gerçek değil. amaç istenilen bir veya daha fazla firmanın 2 adet verisinden (ORAN veya KATSAYI) bir tanesinin grafiğini belirli bir tarih aralığında çizmek.

1 haziran 2011-8 haziran 2012 arası değerleri içeren bu tablo önümüzdeki dönemlerde de büyüyerek devam edecek. şayet yapılabilirse size çok teşekkür ederim, bu tablonuz uzun süre kullanılacaktır.

sağlıcakla kalın

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri