• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çok sütunlu combobox

Excel Vers. ve Dili
Office XP
Arkadaşlar ne kadar araştırsam da bulamadığım bir konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Birden fazla sütuna sahip bir comboboxta seçim yaptığımda comboboxın içine en soldaki sütundaki değeri yazmaktadır. Comboboxın 2. 3. yada diğer sütunlarını nasıl yazdırabilirim ya da ayrı bir textboxa 2.sütundaki değeri nasıl yazdırabilirim.

1 - sizin bu istediğinizi sanırım ListBox özelliği ile yapılır.
2 - örnek dosya eklerseniz daha çok yardım alırsınız

İhsan bey bildiğim kadarıyla listbox combobox gibi açılan liste şeklinde kullanılamıyor. Benim yapmak istediğim çok sütunlu bir comboboxtan seçim yaptığımda comboboxın ilk sütununu değil istediğim diğer sütunlardan herhangi birini comboboxa yazdırabilmek ya da bir textboxa, comboboxının seçilen satırındaki 3.sütununun değerini al diyebilmek.

Son düzenleme:
Sayın alibaskan

Örnek dosyanız yok, verilerin Sayfa1'den ve Userform üzerindeki ComboBox'un 3. sütununu Textbox1'e alındığı varsayımı ile kodlarınız ;

Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
If ComboBox1 = "" Then: TextBox1 = "": Exit Sub
TextBox1.Text = ComboBox1.Column(2)
End Sub

Private Sub UserForm_Initialize()
ComboBox1.RowSource = "Sayfa1!A2:C" & Sheets("Sayfa1").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
End Sub

Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Sorunu farklı bir yöntemle çözdüm. Aslında sayın Kumanın .Column(2) önerisini denemiş fakat sonuca ulaşamamıştım. İlk fırsatta tekrar deneyeceğim.

Geri