• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Çok sayfalı bir çalışma kitabından rapor oluşturmak

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhaba.
Altı yıllık kasa dökümlerinin raporunu hazırlamam lazım. Yani yaklaşık olarak 1000 sayfayı derleyip toparlamak bayağı zor
olacak benim için. Bunun bir kodla yapılabileceğini biliyorum ama, O kadar iyi değilim. KAfamda kurguladım ama kod yazımında
yardımcı olursanız sevinirim..
Şöyleki ekteki kitabı örnek olarak alacak olursak..
Toplam sayfasındaki bir tuşun click olayına

Dim say as integer
For say 1 to worksheetcount - 1

-eğer sayfanın adının sonu "KASA" ile bitmiyorsa sayfayı esgeç.
-"KASA ile bitiyorsa bu sayfayı işleme al.
Sayfa işleme alındıysa
Girişler (a5 ile başlayan) kısmındaki işlemleri toplam sayfasındaki rapora eklesin.
Tarihi sayfanın adından alsın (ilk beş)malesef tarihler sadece sayfanın adında yazılı.

Giren sütununa a5 ile başlayan işlemdeki rakamı yazsın
Çıkanı boş bıraksın
Açıklamayıda a5 ile başlayan işlemdeki açıklamaya yazsın.
Girişleri böylelikle taki Çıkışlar yazısını görene kadar yazsın.

Sonra çıkışlar bölümüne geçsin..
Girişlerdeki işlemleri yapsın sadece giren sütununa değil çıkan sütununa yazsın.
sonraki sayfaya geçsin..
Bu kodu yazabilirsem eğer sorunum çözülecek. ilgilenenlere şimdiden çok tşkrler....

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Örnek dosyanız şifreli!

Sadece 1 ay işlemlerini toplam sayfasına örnek olarak ekleyebilirseniz, çok yardımcı olursunuz, saygılar.

dosyayı denermisiniz, kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
çok tşkrler syn dentex, elinize sağlık..
ancak şöyle bir sorun varki. Giriş ve çıkış açıklamalarında giriş veya çıkış yazmıyor. Kargo ücreti gibi
ödemeyle ilgili şeyler yazıyor. Ben örnek oluştururken giriş 1, giriş 2 diye oluşturmuştum. Birde girişlerin çok olduğu zamanlarda araya satır eklenebiliyor.Satırlarda sabit değil.Şöyle yapsak olurmu a5 ten başla taki "çıkışlar " yazını göresiye kadar giriş satırı olarak algıla. Çıkışlar yazısını görünce çıkış satırı olarak algıla. Bende öyle yapmaya çalışıyorum.

Gerekli değişiklik yapılarak önceki mesaja eklenmiştir, saygılar.

affınıza sığınarak birşey daha isteyebilirmiyim. Hesaptan ve Kalan satırlarını dökmemesini sağlayabilirmiyiz. tşkrlr.

Kalan satırları zaten eklenmiyordu, hesaptan satırı da artık
listelenmiyor, iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

tşkrler.mükemmel oldu.ellerinize sağlık.

Geri